Re: kh-odpoved
Výzva k odstranění pochybností, vám může přijít kdykoliv.
Pokud vám přijde na e-mail - máte 5 kalendářních dní na odpověď.
Pokud do DS - tak tam je lhůta 5+5.
>>>>dobrý den,mám takový dotaz ,přiznání k dph i kh
>>>>posílám přes DS.
>>>>DĚLÁM TU PRÁCI SAMA,NEMÁM ZÁSTUP,CHCI JET NA
>>>>DOVOLENOU
>>>> 30,8.asi se mi ted někdo bude smát,není mi jasné
>>>>do,kdy mi může přijít z fu něco na co musím odpovedet
>>>>do 5
>>>>prac.dní,abychom nedostali pokutu,případně jak to
>>>>děláte vy?.Děkuji
>>>
>>>Málo informací, napište, jaký máte uvedený kontakt
>>>jestli DS, nebo e-mail.
>>
>>když jsem na dovolené, tak nikdo nesmí do datové
>>schránky ani kouknout :-)
>
>Výzva k odstranění pochybností, vám může přijít
>kdykoliv.
>
děkuji za reakce na formuláři KH mám kontakt ID DS i email,jestli jsem správně pochopila,pokud nechám je kontakt na DS a šéf-který se jediný po mně může tam kouknout,tak pokud to neudělá,zakážu mu,tak platí 10 dní od otevření výzvy v DS?
>Pokud vám přijde na e-mail - máte 5 kalendářních dní
>na odpověď.
>Pokud do DS - tak tam je lhůta 5+5.
Ne, těch 10 dní je tzv. doručení fikcí - tedy od okamžiku kdy dorazí do DS (a nikdo ji zatím neotevře). Po 10 dnech je každá zpráva v DS považovaná za doručenou. Od okamžiku doručení zprávy - ať už tím že ji otevřete nebo fikcí - máte na odpověď na výzvu 5 kalendářních dní. Doporučuji zřídit si tzv. kukátko, jak zde už několikrát radil p. Pavel. Nám se také osvědčilo, i když výzva z FÚ zatím žádná nepřišla. Jsou ale i jiné situace, kdy se nehodí zprávu v DS hned otevírat (např. obsílka od soudu).
Já sice mám zástup kolegyně, ale také počítám s možností, že někdo bude volat. Přístup na internet mít budu. Majitel bude mít můj přístup do kukátka a bez předchozího nahlédnutí snad DS neotevře. (i když zbývá teoretické nebezpečí, že něco přijde během práce s DS, také se mi to už stalo).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 5. 2016 12:07
dobrý den,mám takový dotaz ,přiznání k dph i kh posílám přes DS.
DĚLÁM TU PRÁCI SAMA,NEMÁM ZÁSTUP,CHCI JET NA DOVOLENOU 30,8.asi se mi ted někdo bude smát,není mi jasné do,kdy mi může přijít z fu něco na co musím odpovedet do 5 prac.dní,abychom nedostali pokutu,případně jak to děláte vy?.Děkuji