Re: Hodiny nad úvazek
>>Hezdý den. Moc prosím, poradil by někdo jak to je...
>>Zkrácený úvazek 30 hodiny týdně. Za měsíc jsem měla
>>15
>>hodin navíc (vím, že nejsou přesčasové). Chtěla jsem
>>jich 10 zaplatit a údajně to nejde. Musím mít
>>odpracováno cca 21-22 hodin navíc a pak teprve mi pár
>>hodin
>>zaplatí s tím, že se mi bude počítat úvazek 7 hodin
>>denně.
Vysvětlete idiotovi, který Vám toto sdělil, že podle zákona o inspekci práce by za takovéto porušení ZP mohl zam-tel obdržet velmu tučnou pokutu a pokud jim to nebude stačit, tak pohrozte soudem za nevyplacení mzdy a případným okamžitým zrušení PP po uplynutí daných lhůt.
Vůbec to nechápu, nemohu nikde nic takového
>>najít.
bodejďby jo, nic tak pitomého neexistuje.To jen nějaká absolventka Xaverova si něco vymyslela.
>>Děkuji za případné vysvětlení.
>
>To slyším poprvé. To by mě zajímalo, odkud účetní
>čerpe tyto informace...., ze Zákoníku práce určitě ne.
Re: Hodiny nad úvazek
Zaměstnavatel je povinen proplatit, žádné takové nesmysly si účetní nemůže vymýšlet. Žádný přepočet úvazku dělat nebude. Zřejmě nechápe, že ve vašem případě nejde o klasický přesčas s příplatkem a tudíž hodiny navíc zaplatí bez příplatku. Asi nemá správnou kolonku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 5. 2016 13:18
Hezdý den. Moc prosím, poradil by někdo jak to je...
Zkrácený úvazek 30 hodiny týdně. Za měsíc jsem měla 15 hodin navíc (vím, že nejsou přesčasové). Chtěla jsem jich 10 zaplatit a údajně to nejde. Musím mít odpracováno cca 21-22 hodin navíc a pak teprve mi pár hodin zaplatí s tím, že se mi bude počítat úvazek 7 hodin denně. Vůbec to nechápu, nemohu nikde nic takového najít. Děkuji za případné vysvětlení.