Re: Slušnost a arogance
>Váže
>finanční často potřebjuje reagovat okamžitě, určitě to
>znáte...
>Ano nebylo v mém dotazu "prosím, prosím a děkuji
>předem", uznávám.
>Samozřejmě bych odpověděla a poděkovala, to je
>základní slušnost, nikdo mě nemusí poučovat. Ale to
>nestačilo, ač jsem si sypala hlavu popelem, omluvila se ....A
>vše ,podotýkám , probíhalo během běžné pracovní doby!
>Vládne tu malichernost?
>Víte, tak jsem si prošla trochu více toto diskusní
>fórum a mám dotaz, jak víte , že vám odpovídá skutečně
>člověk znalý věci? Spousta naprostých anonymních
>ametétů odpovídá chybně jiným amatérům. na to se přece
>nemůžete spolehnout?
>Pravdou je, že jsou zde podle mého i zkušení lidé,
>jejichž odpovědi jsou opravdu erudované . Jednou z nich
>je jistá paní jasná , paní Líba atd. Ale právě ty se do
>mě nejvíce " obuly" :-)
>A všimla jsem si , že zvlášť paní jasná odpovídá na
>velkou spoustu dotazů. Možná má na to čas, nebo
>nepracuje u zaměstnavatele, nechci se jí nijak dotknout, nebo
>to prostě má na to čas v soukromí.
>Takže omlouvám se, pokud jsem se někoho dotkla, ale
>prosím přemýšlejte. Za sebe říkám, že nejsem
>přesvědčená o kvalitě lidí, kteří tu diskutují a nebudu tyto
>stránky využívat ani doporučovat.
>
>Hezký večer
Jako zaměstnavatel nepotřebujete riskovat špatnou odpověď, zcela jistě máte na to, abyste si zaplatila erudovaného právníka. A jen tak mimochodem - slušnost je potřeba hned na začátku, tak nás to učili už jako malé děti, nebo alespoň dodržovat pravidla, která jsou zde jasně napsaná. A ještě jednu věc - zákony se mění tak často, že jedno školení za rok, to opravdu nestačí obsáhnout.
Přeji vám, abyste nikdy nemusela "spoléhat" na radu nebo pomoc lidí, u kterých nejste přesvědčena o jejich kvalitách.
I když třeba změnu vašeho nicku odhalili velmi rychle.
Hezký večer i vám.
Děkuji za vaši reakci,samozřejmě , že nestačí jedno školení. S mým nickem máte pravdu, to bylo hloupé, v této oblasti jsem zase absolutním amatérem já.
A nepoučujte mě o slušnosti i vy. Vám se nikdy nestalo, že jste vznesl dotaz bez těch slov, kterým i se tu všichni ohání?
Já už se nehodlám víc omlouvat, to už jsem udělala.
Ale upřímě pane Dane, vy to fakt nevidíte ? Vy se neobáváte spoléhat se na odpovědi anonymních diskutujících?
Ale já se NIKDY nespoléhám jen na odpovědi tady. Většinou se tady "nakopnu" kde třeba hledat, ale rozhodně nikdy bych vyloženě nespoléhal na jakékoliv odpovědi kdekoliv na internetu. Jinak je ale pravda, že jsem se tady hodně naučil, protože v různých debatách je citováno dost zákonů a paragrafů, kde si potom rady ověřuji a nastuduji. Je pravda, že u pár vyvolených (p. Jasná. xJ, VH) jsem si takřka vždy jist, že odpovídají správně.
A máte pravdu - může se stát, že v rychlosti zapomenete na ta kouzelná slovíčka. Já ale myslím, že další reakce byly nikoliv na tu původní neslušnost, ale spíše na vaši další docela nevhodnou reakci, přestože jste se omluvila. U té omluvy mělo zůstat a jsem si jist, že by vám p. Jasná nebo p. Líba určitě odpověděly.
Přesně tak, sem chodím na rady protože jsem ve firmě sama účetní a vím že mi často pomůže jen svůj dotaz zformulovat a už se mi lépe přemýšlí , a často moji anabázi urychlí, když mi sem někdo přihodí pragraf , nebo popíše praxi z jejich firmy, i když to není odborník ...a být si vědom toho , odkud své informace čerpám patří k tomu jak používat tento web a za sebe jsem moc ráda, že existuje . Z 50% jsou informace bezcenné ale z 50 % jsou k nezaplacení a je na mě to rozeznat. A to že sem vnáší spousta lidí své emoce, různé úchylky k tomu patří.
Re: Arogance Vladany
Pavle, paní Vladana alias "samec" nemá ani zapotřebí sem chodit s dotazy (tím spíš nějakou radou přispět).
Má 20.l. praxi v oblasti mezd, daní a personalistice obecně.
Navíc se z její strany jednalo pouze o test, protože sama píše, že jenom zkusila dát jednoduchou otázku, s tím, že uvidí, jak erudovaní respondenti se tu vyskytují.
Jednou píše:" pak se mi vyplatí ji poslat jednou ročně na kvalitní školení" a vzápětí dodává " samozřejmě , že nestačí jedno školení".
Vždyť tady "Spousta naprostých anonymních ametétů odpovídá chybně jiným amatérům", tak že jak píše"nejsem přesvědčená o kvalitě lidí, kteří tu diskutují".
A i bez jejího využívání a doporučování bude toto forum stejně navštěvované a prospěšné pro spoustu ostatních, stejně jako dosud.
Já chodím na toto forum moc ráda, čtu si odpovědi, občas odpovím sama. Moc mi to tu pomáhá udržet si přehled o novinkách, často objevím problém, o kterém bych ani nevěděla, že existuje. Je to o nadhledu a poté o samostatném hledání a přemýšlení. Paní Vladaně bych doporučila placené služby, když vlastní úsudek nemá a chce se jen spoléhat na profi odpovědi....
. Z 50% jsou informace bezcenné ale
>>>>z
>>>>50 % jsou k nezaplacení a je na mě to rozeznat. A to
>>>>že
>>>>sem vnáší spousta lidí své emoce, různé úchylky k
>>>>tomu
>>>>patří.
>>>
>>>Arogance Vladany, vystupující i pod nickem "samec",
>>>by
>>>určitě nebyla přínosem pro toto fórum.
>>>
>>>A tak vítám její rozhodnutí, že zde již nebude
>>>přispívat.
>>>
>>>Hezký den!
>>
>>Pavle, paní Vladana alias "samec" nemá ani zapotřebí
>>sem chodit s dotazy (tím spíš nějakou radou přispět).
>>Má 20.l. praxi v oblasti mezd, daní a personalistice
>>obecně.
>>Navíc se z její strany jednalo pouze o test, protože
>>sama píše, že jenom zkusila dát jednoduchou otázku, s
>>tím, že uvidí, jak erudovaní respondenti se tu
>>vyskytují.
>>Jednou píše:" pak se mi vyplatí ji poslat jednou
>>ročně
>>na kvalitní školení" a vzápětí dodává " samozřejmě ,
>>že nestačí jedno školení".
>>Vždyť tady "Spousta naprostých anonymních ametétů
>>odpovídá chybně jiným amatérům", tak že jak
>>píše"nejsem
>>přesvědčená o kvalitě lidí, kteří tu diskutují".
>>A i bez jejího využívání a doporučování bude toto
>>forum stejně navštěvované a prospěšné pro spoustu
>>ostatních, stejně jako dosud.
>Já chodím na toto forum moc ráda, čtu si odpovědi,
>občas odpovím sama. Moc mi to tu pomáhá udržet si přehled
>o novinkách, často objevím problém, o kterém bych ani
>nevěděla, že existuje. Je to o nadhledu a poté o
>samostatném hledání a přemýšlení. Paní Vladaně bych
>doporučila placené služby, když vlastní úsudek nemá a chce se
>jen spoléhat na profi odpovědi....
....... DM, Pavle, xj a v.e.n.d.y napsali jste to přeukrutně hezky
ale šlo to i zkráceně: Vladaně láskyplně zašveholit bez arogance
něco o prdeli a sobotní večer si užívat podstatně lépe.
Hezkou neděli i celý příští týden.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 5. 2016 21:22
Vážení diskutující,
dnes jsem se poprvé ocitla na tomto diskusním fóru a jsem trochu překvapená.
Já sama jsem zaměstnavatel, mám 20.l. praxi v oblasti mezd, daní a personalistice obecně. (a děkuji pane Danne za dotaz, nemohu si stěžovat).
Vím kolik mě stojí hodina práce účetní a když stráví část dne na internetu čtením jakéhokoliv diskusního fóra, pak se mi vyplatí ji poslat jednou ročně na kvalitní školení.
Má známá mi o tomto fóru pověděla a tak jsem zkusila dát jednoduchou otázku, s tím, že uvidím jak erudovaní respondenti se tu vyskytují.
Namísto dpovědi se na mě snesla sprcha mravokárných reakcí, ale odpověď ani jedna.
A to je zvláštní, vždyť právě účetní ať mzdová či finanční často potřebjuje reagovat okamžitě, určitě to znáte...
Ano nebylo v mém dotazu "prosím, prosím a děkuji předem", uznávám.
Samozřejmě bych odpověděla a poděkovala, to je základní slušnost, nikdo mě nemusí poučovat. Ale to nestačilo, ač jsem si sypala hlavu popelem, omluvila se ....A vše ,podotýkám , probíhalo během běžné pracovní doby! Vládne tu malichernost?
Víte, tak jsem si prošla trochu více toto diskusní fórum a mám dotaz, jak víte , že vám odpovídá skutečně člověk znalý věci? Spousta naprostých anonymních ametétů odpovídá chybně jiným amatérům. na to se přece nemůžete spolehnout?
Pravdou je, že jsou zde podle mého i zkušení lidé, jejichž odpovědi jsou opravdu erudované . Jednou z nich je jistá paní jasná , paní Líba atd. Ale právě ty se do mě nejvíce " obuly" :-)
A všimla jsem si , že zvlášť paní jasná odpovídá na velkou spoustu dotazů. Možná má na to čas, nebo nepracuje u zaměstnavatele, nechci se jí nijak dotknout, nebo to prostě má na to čas v soukromí.
Takže omlouvám se, pokud jsem se někoho dotkla, ale prosím přemýšlejte. Za sebe říkám, že nejsem přesvědčená o kvalitě lidí, kteří tu diskutují a nebudu tyto stránky využívat ani doporučovat.
Hezký večer