Re: Kontrolní hlášení
Dobrý den moc děkuji za Vaší pomoc. Takže je to tak že pokud ty faktury za 9500Kč budu mít 3 a součet bude 28500Kč tak je prostě přísu stále nerozepsané a v součtovém políčku příjem plateb budu mít 28500Kč (tedy rozepsanou na základ +dph)Prostě pokud některá faktura nepřekrocí částku s dph 10000Kc tak stále zapisuju do té hromadné kolonky platby do 10000Kč.
Děkuji a přeji hezký den
Moderátor: Pište výstižné NADPISY!
Moderátor: Pište výstižné nadpisy!
Upozornění moderátora - piště výstižné nadpisy! Nadpisy jako "KH" či "Kontrolní hlášení" nejsou vhodné, stejně jako dotazy typu "prosím mzdové" nebo "RZD"
Uvědomte si prosím, že problematika KH je velmi široká. V nadpisu vyjádřete co nejpřesněji, čeho se váš problém týká. Diskuze se spoustou nadpisů "Kontrolní hlášení" je k ničemu.
V nadpisu také vynechte slova jako prosím pomoc - to si nechte do textu dotazu. Přehledná diskuze je v zájmu nás všech.
Dotazy, které neodpovídají pravidlům diskuze, mohou být bez varování mazány! Děkujeme za pochopení.
Re: Moderátor: Pište výstižné NADPISY!
Tak náhodou když se chce někdo zeptat na něco ohledně kontrolního hlášení, tak si myslím, že nadpis "kontrolní hlášení" je nejvýstižnější. Ten, kdo o tom nic neví a ani nepotřebuje vědět, jako třeba já, hned ví, že se to týká KH a ani to nemusím číst. A kdo KH zná, nepotřebuje v nadpisu nějak upřesňovat otázku, prostě si ji přečte v dotazu. Jak by měl podle Vás konkrétně v tomto dotazu nadpis vypadat?
Dobrý den,
děkuji za radu a také za zastání se nadpisu mého dotazu. Do nadpisu se vejde jen krátky text. Mě také opravdu přijde, že dotaz ke kontrolnímu hlášení - nazev viz. nadpis....nevím jak krátce a výstižně bych otázku do nadpisu namačkala. Mám úplně stejný názor jako slečna/ paní předemnou. Kdo umí k věci poradit přečte si otázku dál, kdo ne, neotvírá jí. Děkuji za pochopení a nezlobte se za mé nepochopení Vaší reakce!
Pro VH: Většinou je dobré v nadpise trochu upřesnit, čeho se dotaz týká, např. problematika mzdového účta je široká, podvojka také apod. Souhlasím s moderátorem, že nadpis "prosím mzdové" je k ničemu. Ale nadpis "kontrolní hlášení" nebo "RZD" k ničemu není, protože to už je určitá konkrétní oblast a do nadpisu se toho fakt moc nevejde. Jak byste u dotazů, týkajících se kontrolního hlášení, konkrétně u dotazu výše, upřesnila nadpis? Třeba "kontrolní hlášení - rozpis plateb"? K čemu by to bylo? Vždyť všechna kontrolní hlášení jsou o rozpisu plateb. Jak jsem tak sem tam ty dotazy pročítala, tak by nadpisy byly buď "KH rozpis plateb" nebo "KH kukátko" nebo "KH pokuta" :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 5. 2016 21:25
Dobrý večer všem, poprosla bych vás o radu ohledně kontrolního hlášení. Zatím jsem vyplnovala pouze sekci přijatých plateb do 10 000,- čili nic nerozepisovala. Nyní mám příjaté platby cca 15000 a zajímalo by mě kam tyto platby zapsat, zda-li tedy již musím rozepisovat podle dokladu nebo je to tak že je myšleno přijaté platby do 10000Kč na jedné faktuře nebo všechny dohromady.
Děkuji za objasnění
Hezký večer