Re: prodej auta jako zboží a dph
Prodej v hotovosti, vystaveno a placeno 31.3.2016. Doklad je s německou DPH, kterou nám vrátí, až mu prokážeme, že jsme auto zaregistrovali v ČR. Ověřovala jsem si jeho DIČ na VIES na internetu, kde mi to hlásilo, že DIČ je neplatná. Tak jsem volala na finanční úřad a tam mi řekli, že zrušil registraci přesně 31.3.2016. Zřejmě na to mají systém, jak to vyhledat..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
31. 5. 2016 8:00
Dobrý den, prosím o radu. 31.3.2016 jsme nakoupili ojetý osobní automobil jako zboží od německého plátce DPH. Ten samý den tento prodejce zrušil registaci k DPH, takže jsme zatím neprovedli samozdanění (po poradě s FÚ). Součástí PC auta ještě byla technická prohlídka, měření emisí. Stává se osoba, která nám auto prodala, ale zrušila registraci k DPH, osobou osvobozenou? Mohli bychom v tomto případě použít zvláštní režim při prodeji auta? V tom případě bychom ale nemohli uplatit DPH z technické prohlídky, měření emisí? Nebo zvláštní režim nepřipadá v úvahu a máme zdanit 21% z celé prodejní ceny auta?