Re: vystoupení ze s.r.o. nebo ukončení
Ještě prosím, největší problém jsou u nás zřejmě zásoby zboží a majetku když to osekám pod 5mil. se nedostanu. Už jsem to diskutovala, ale každý má jiný názor. Já bych byla pro převod na fyz. osobu, zdá se mě to jednodušší na účtování, u s.r.o. by se všechny účty vyčistily a zrušení by nebylo tak složité, ale zase by přibylo placení na soc. a zdravotní, s.r.o. je zase v tomto lepší, už jsem z toho celá na nic, ale chtěla jsem to ukončit aby to naše dítě mělo co nejmíň starostí. Poraďte, kdyby se našel někdo s adresou, ráda poskytnu více informací a uhradím konzultační poplatky.
Děkuji Yvona
Po 5 letech je i prodej podílu osvobozen.
Můžete podíl darovat nebo prodat dceři, záleží na situaci a hodnotě společnosti.
Tím se dcera stane vlastníkem.
Doporučila bych také navštívit notáře a případně je možné udělat dědickou smlouvu nebo závěť (řešení majetku pro případ smrti).
Děkuji, já taky odpovídám až nyní, byla jsem na auditu. To je moc daleko, myslela jsem kdybyste byli ze středočeského, kolem MB mohli bychom se Vám věnovat, řešíme obdobný případ.
Zkuste vyhledat ve svém okolí poradce aby Vám s tím pomohl. mějte se hezky. JD
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
31. 5. 2016 8:34
Dobrý den, moc vás prosím, mohl by někdo poradit?
Vlastníme s manželem s.r.o., odcházíme do důchodu a řešíme co dál, zda ze s.r.o. vystoupit a vše darovat dceři nebo s.r.o. ukončit a dcera aby podnikala dál jako fyz. osoba.
Vlastníme větší obchod s prům. zbožím a do toho nového EET už nechceme, stačil přechod u KH.
Nejde o placení daní ani o ušetření daní, ale někde jsem četla, když necháme s.r.o. a někdo z nás zemře, automaticky do s.r.o. vstupují další dědicové, tomu chceme zabránit.
Mohl by někdo poradit, jak to udělat a důstojně odejít, víte v 70. letech už to tolik nepálí jako ve 40.
Moc děkuji za váš čas a zamyšlení, Yvona