Převod zaměstnanců do s.r.o.

• (neregistrovaný)

2. 6. 2016 8:56

Fyzická osoba zaměstnavatel má i s.r.o. (již v minulosti s.r.o. mělo zaměstnance), převede zaměstnance do s.r.o.. Vytvořila jsem dodatky k prac.smlouvě o změně zaměstnavatele a skrz ossz a zdr.poj. mám v plánu, že je odhlásím od fyz.osoby a přihlásím na s.r.o.. Myslím si to takto dobře?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 6. 2016 11:04

Jana Š. (neregistrovaný)

Re: Převod zaměstnanců do s.r.o.
      fyzická osoba dál podniká i s dalšími zaměstnanci.

• 2. 6. 2016 11:16

Kara (neregistrovaný)

No však ať podniká dál s dalšími zaměstnanci, to přece nevadí. Jedná se skutečně o převod některých zaměstnanců se všemi jejich právy a povinnostmi od FO do s.r.o.? Tzn. že jejich prac.smlouvy zůstávají v platnosti a nic se pro ně, kromě názvu zaměstnavatele, nezmění? Pokud je to tak, tak na OSSZ se předloží dohoda obou zaměstnavatelů o převodu zaměstnanců a jejich seznam. Na základě toho je OSSZ přehodí z jedné firmy do té druhé.
      S.r.o. převezme veškeré jejich mzdové účto, tzn. hodinové průměry, výdělky v předchozích 12ti měsících pro účely nemocenské apod. Nevyhotovují se ELDP, ale normálně vše pokračuje dále, protože pracovní poměry nekončí a nejde o nové nástupy.
      Co se týká ZP, tak zdravotní pojišťovny chtějí udělat odhlášky a následně přihlášky na novou firmu. U ZP jde jen o to, aby např. do 31.5. byli tito lidé hlášeni ve firmě A a od 1.6. ve firmě B. Předpokládám, že jde o převod od 1. dne, ne někdy v polovině měsíce.

• 2. 6. 2016 11:41

Jana Š. (neregistrovaný)

aha, tento postup jsem nikde nenašla, děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).