Re: Dovoz zboží z Běloruska
asi se zeptám blbě(omlouvám se), ale je to první dovoz co řeším. Ten dopravce má dorazit dnes a bude chtít tuto fakturu za dopravu zaplatit v hotovosti-takže ji musím nahrát do systému. Jsem si myslela, že až firma co nám prodává zboží pošle fakturu, tak ji taky zaúčtuji na účet 131 a do výkazu DPH ř.7 a 43
Takže ten řidič by mi měl dát dovozní JSD, kde bude částka za dopravu a částka za zboží? a budu účtovat pouze tento doklad? Děkuji za trpělivost. K.
klidně ji nahrajte do systému bez DPH a zaúčtujete na náklady spojené s pořízením zboží
daňovým dokladem při dovozu zboží není faktura, ale dovozní JSD
až budete mít dovozní JSD, tak si sem napište, základ pro výpočet cla se totiž může lišit od základu pro výpočet DPH, takže je lepší znát konkrétní údaje z JSD
Dobrý den,
JSD dodává většinou spediční firma,nebo záleží jak to bylo domluvené, kdo za Vás proclíval. Důležité je také mít soubor MRN (elektronický) kde najdete datum DUZP, tj.do kterého období udělat samovyměření DPH. My děláme samovyměření interním dokladem až přijdou faktury za zboží,dopravu a všechny vedl.náklady, které se stávají základem pro DPH.Obvykle to nesedí na fin.úřadě s jejich evidencí od celníků(ti dávají základ DPH dle svého celního zákona).řádky DPH 7,8/43,44. Pro samovyměření se používá celní kurz!
Dobrý den, omlouvám se, že tady vstupuji, ale potřebovala bych info, zda mi stačí k zaúčtování dovozní doklad. Zastupovala nás Česká pošta, nevyznáme se v tom. Je zde uvedeno datum přijetí, odesílatel a příjemce, měna, částka, směnný kurz a potom zde mají uvedeno poštovné a službu cel. deklarace, forma úhrady zboží PayPal. Nemám žádnou fakturu (ani zboží, ani za služby spojené s pořízením). Nikdy jsme nic mimo EU nekupovali a po pročtení zdejších diskusí v tom stále nemám jasno :-(
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 6. 2016 11:27
Dobrý den, prosím Vás o radu: nakoupíme zboží z Běloruska - zatím mám fakturu za dopravu od dopravce z Běloruska. Mám tuto fakturu zaúčtovat jako náklad související s pořízením zboží tzm. účet 131 a do výkazu DPH řádek 7 a 43? A program mi pro výpočet DPH bere celní kurz k 1.6.2016. Za odpověď předem moc děkuji. k.