Sleva na dani ZPS

• (neregistrovaný)

3. 6. 2016 8:34

Dobrý den,

může mi někdo poradit,jak se vypočte sleva na dani u ZPS, platí pořád 18 000.Nejsem si jistá, jestli se placené svátky počítají do odpracované doby, pro r. 2015 je fond 2008 nebo 2088? Zaměstnanci mají měsíční mzdu, kde jsou svátky započteny a v programu mi vychází fond 2088 hod /v r. 2015 bylo 10 svátku v pracovní dny./Když vezmu:
    odpracované hod 1928
    dny dovolené 160
    celkem 2088
    Nemám ty svátky odečíst?

Moc děkuji za odpovědi

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 6. 2016 14:22

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: sleva na dani ZPS
      ZPS znamená změněná pracovní schopnost, za tyto se nikdy sleva nepočítala. Má jít o zdravotně postižené a to v rozlišení na ZP a ZTP nebo-li TZP.

• 6. 6. 2016 8:55

ina (neregistrovaný)

Pro p. Jiřinu
      Dobrý den,

moc se omlouvám, ale špatně jsem se vyjádřila, samozřejmě, že jde o invalidní důchodce 1..stupně

Moc děkuji

• 6. 6. 2016 17:03

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: Pro p. Jiřinu
      Fond při 40 hod./týdně je 2008. Svátky se nepočítají do odpracované doby.U výpočtu měsíční mzdy se svátky počítají do odpracované doby i pro správný výpočet poměrného nároku mzdy při neodpracování celého měsíce.Z toho důvodu bych svátky v tomto případě neodčítala- k tomu to svádí logika. Ovšem pokud si přečtete přísl§35 (sleva), je tam, co se považuje za odpracovanou dobu a to je rozvržení směn. Mají-li tedy rozvržení směn od po-pá, počtejte raději bez svátků- stejně jako pro účely plnění plán.procenta zaměstnávání osob se ZP a nyní i ZPS.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).