OT z praxe - výzva ke KH

• (neregistrovaný)

4. 6. 2016 12:52

Účtuji klienta - 4 maloobchodní prodejny. Šéf dostal ode mě písemně povídání o KH - co to znamená pro něj, ve vztahu ke mě (pokud prodejna vystaví doklad za hotové nad 10 tis. plátci DPH, musí se ten doklad dostat až ke mně). Evidentně to podcenil.

V pátek přišla výzva, že v A4 nemáme uvedené 2 plnění (obě na stejnou firmu, hodnota 13t. a 21 t.). Tak jsem začala pátrat, jestli je chyba na naší straně (vystavený doklad se ke mně nedostal) nebo si odběratel uplatnil DPH i z dokladu bez náležitostí.

Výsledek: z jedné prodejny jsem dostala za měsíce 1-4 celkem 12 vystavených daňových dokladů nad 10 tis. pro plátce DPH. Jestli něco dodají i ostatní prodejny zatím nevím.

Výzva přišla pouze na 2 doklady z dubna.
    Obrázek o "fungování" DPH si každý udělejte sám.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 6. 2016 18:17

Pavel Jirsa (neregistrovaný)

Re: OT z praxe - výzva ke KH
      Maxx,

nemyslící obdivovatel AB by asi konstatoval, že je vidět, jak krásně funguje nástroj proti kolotočovýn podvodům. Pokusu o krácení DPH na dokladech za 13 a 21 tis. bude zabráněno!!

Realista konstatuje, že za 1-3/2016 CML v Pardubicích moc nefungoval, protože 2 doklady jsou pouze za duben a 10 dokladů systém KH za 1-3/2016 nedetekoval.

Zastánce spikleneckých teorií upozorní na to, že skutečným důvodem KH je sběr informací a zablokování FÚ, aby kolotočáři měli usnadněný život. Druhou teorii potvrzuje prověřování dokladů za 13 a 21 tis. ubírající kapacitu FÚ, která bude chybět na zabránění skutečným kolotočovým podvodům. Kolotočáři nejedou v takhle malých částkách a doklady mají ve formálním pořádku.

Hezký den!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).