Re: KH: další lži?
pracuji na FU - KH obtěžuji všechny - jde to do Pardubic i na příslušné FU a pokud nám lidi volají, že jim přišla výzva, ale mi do "toho nevidíme ", takže nedokážeme poradit - a všichni ví, že milionové podvody se dějí úplně někde jinde než u obyčejných podnikatelů - já bych doporučila poslancům a senátorům ať si zametou před svým prahem - přece stamilionové příjmy nejsou z poctivé práce
Od radostného pozitivního politika "ANO bude líp" se nic jiného než populismus čekat nedá. Jsem rád, že jsem se odpojil od TV a nemusím jakékoliv podobné mozkové výplachy poslouchat či vidět. Doporučuji totéž každému, je to super věc nenechat se ovlivňovat, utvářet si vlastní názor (aspoň trochu v rámci možností).
Musím souhlasit, když jsem tu reklamu zahlédla, hned jsem se naštvala. Furt se těším, až na základě KH pochytají ty kolotočáře (a nepochybuji, že by se hned pochlubili), ale mám nějak pocit, že se nic neděje... Hm, hlavně že nám stoupá výběr DPH, to je fuk, proč...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 6. 2016 22:54
Na adrese:
http://www.mfcr.cz/cs/aktualne/v-mediich/2016/stanovisko-ministerstva-financi-k-podnet-25100
je další z nepravdivých informací současné vrchnosti:
"K rozšíření vyžadovaných údajů navíc nedošlo ani de facto, neboť
údaje uváděné v kontrolním hlášení musel před jeho zavedením každý plátce vést v rámci
tzv. evidence pro účely daně z přidané hodnoty (viz § 100 zákona o dani z přidané hodnoty) a které si
mohl správce daně opatřit např. prostřednictvím ad hoc postupů."
Kdyby si autor této nepravdivé zprávy našel § 100 ZDPH, tak by zjistil, že podle tohoto ustanovení nebylo nutné vést mj. číslo daňového dokladu a DIČ osoby, pro kterou bylo plnění uskutečněno. Tzn. došlo k rozšíření vyžadovaných údajů. Navíc zrovna tyto údaje jsou nejčastějším důvodem zvýšené buzerace ze strany vrchnosti.
Stranou ponechávám, že údaje musí být vrchnosti sdělovány průběžně a že za odpověď po 5 kalendářních dnech jsou značné pokuty dle zákona.
Autor, asi nějaký státní úředník, tedy buď nezná předpis nebo úmyslně lže.
Možná se domnívá, že stokrát opakovaná lež se stane pravdou.
Smutné je, že takový člověk si pohodlně žije z daní občanů.
Podotýkám, že nemám nic proti potírání daňových úniků. Nicméně je mi proti srsti, že i za moje daně jsou na plátce DPH podnikány plošné ataky, i když bylo lživě slibováno, že díky KH se omezí obtěžování plátců DPH. Opak je pravdou.
Hezký den!