Re: OT - jak na zápach nádobí z myčky
Možná se tam něco dostává až s posledním oplachem. To by chtělo spíše nechat prozkoumat opravářem.
Já mám zase problém s froté ručníkama, vyperu, prádlo krásně voní - uklidím, pak vezmu ručník, poprvé se do něj utřu a pak je hrozně cítit - prostě smrdí. Nevíte, čím to je?
Už jsem také vyzkoušela všechno možné, a nic. Dělají to jenom froté ručníky. Díky za rady a zkušenosti. Janča
Ještě se mi do pračky i myčky osvědčila soda na praní (taková hrubozrnná v pytlíku za cca Kč 25,--, mají u pracích prášků),
do pračky i myčky 1/2 pytlíku, program s nejvyšší teplotou a vyčistí to nejen vnitřek, ohřívací spirály, ale i odtokové hadice, kde se usazuje to, co pak dělá tyto potíže.
Mně doporučoval opravář praček používat prací prášky (ne gely) a ručníky (př. utěrky) jednou za čas nechat projet na nejvyšší teplotu. Prý se tam usazuje sliz, který časem zapáchá a při nízkých teplotách se to prostě neodstraní. Takže to tak dělám a opravdu mám pokoj...
My máme již druhou myčku a tento problém máme i s tou druhou. Několikrát do roka se stane, že nádobí zapáchá i když je myčka dokonale vyčištěná. Nepomáhá ani změna čisticích a mycích prostředků. Trvá to vždy několik dní a pak je zase chvíli vše OK. Napadlo mne, že to spíš bude nějak souviset s kvalitou vody.
Re: dělají to jen Whirlpoolky?
Napřed značku MORA a teď Electrolux. Vždy se v diskuzích nakonec dozvím, že jen nevěnuji pozornost čištění myčky. Jenže myčka je u nás ten nejnáročnější spotřebič, do kterého neustále nakupuji jen nějaká čistidla a zkouším různé prostředky (ocet, soda, citron) ale bez úspěchu. Filtry čistím každý den, otočná ramena profukuji kompresorem, pod gumovým těsněním mám čisto. Fakt už nevím, co vyčistit. Vůbec nechápu, proč to tak někdy je a pak zase ne.
whirpoolku jsem měla 18 let a v pořádku, až poslední měsíc před dosloužením umyté nádobí divně páchlo, teď mám asi rok bosch a problém s umytým páchnoucím nádobím v podstatě od počátku. Zdá se mi, že to lepší u mytí jen s práškem, ne tablety. Ale jinak nevím, co s tím.
My v práci také používáme myčku jen několikrát v týdnu, navíc vždycky má pauzu nejméně od pátku do pondělí odpoledne (spíš se pustí v úterý ráno). Tento problém jsme však nikdy neměli, ani se starou úplně obyčejnou, do které nešlo dát nic jiného než tablety (ani sůl nebo leštidlo). Jednou za pár měsíců (když si někdy vzpomeneme) použijeme tekutý čistič, nebo čistící polštářky z Lidlu. Vodu máme tvrdou ze studny, takže občas do ní nasypu kyselinu citrónovou (raději než ocet) a spustím mycí program.
>>>> Dobrá je na vyčištění například jedná soda. každopádně velmi zajímavý článek je zde: http://www.gorenje.cz/zakaznicky-servis/rady-odborniku/cisteni-mycky-na-nadobi jsou v něm další praktické rady.
>>>>>Já mám zase problém s froté ručníkama, vyperu, prádlo
>>>>>krásně voní - uklidím, pak vezmu ručník, poprvé se do
>>>>>něj utřu a pak je hrozně cítit - prostě smrdí.
>>>>>Nevíte,
>>>>>čím to je?
>>>>>Už jsem také vyzkoušela všechno možné, a nic. Dělají
>>>>>to jenom froté ručníky. Díky za rady a zkušenosti.
>>>>>Janča
>>>>
>>>>Ještě se mi do pračky i myčky osvědčila soda na praní
>>>>(taková hrubozrnná v pytlíku za cca Kč 25,--, mají u
>>>>pracích prášků),
>>>>do pračky i myčky 1/2 pytlíku, program s nejvyšší
>>>>teplotou a vyčistí to nejen vnitřek, ohřívací
>>>>spirály,
>>>>ale
>>>>i odtokové hadice, kde se usazuje to, co pak dělá
>>>>tyto
>>>>potíže.
>>>
>>>Sodu jsem také už zkoušela - bez výsledku. Díky...
>>
>>Mně doporučoval opravář praček používat prací prášky
>>(ne gely) a ručníky (př. utěrky) jednou za čas nechat
>>projet na nejvyšší teplotu. Prý se tam usazuje sliz,
>>který časem zapáchá a při nízkých teplotách se to
>>prostě
>>neodstraní. Takže to tak dělám a opravdu mám pokoj...
>Já jednou za čas naliji do myčky savo -do přihrádky
>,kam se dává prášek a nechám prohnat programem na
>nejvyšší teplotu ,rada od opraváře
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 6. 2016 14:51
Milé dámy,
vím že toto téma je opravdu "mimo mísu"
ale možná jste se s tím také setkaly
vyndám nádobí z myčky - nic necítím - uklidím do skříněk
a pak když si do skleničky, hrnečku nebo talíře něco nandám, naliju
tak se nestačím divit, cítím hrozný zápach
myčku pravidelně myju, používám různé voňavé a čistící přípravky, ale je to prd platné, nic nepomáhá
takže někdy raději umyju nádobí ručně, ale to není řešení
máte někdo nějakou radu?
budu vděčná za cokoliv co pomůže
předem děkuji Eva