Re: dohoda o provedení práce
je snad jedno, jestli dáte 150 Kčř/hod. a 250,-- Kč/hod. prémií nebo rovnou 400,-- Kč/hod. Oboje bije do očí a je jasné, že porušujete zákon. Ve skutečnosti odpracuje mnohem více hod. než mu vykazujete, abyste se dostali na DPP. Alespoň u nás by to např. kontrolou ČSSZ neprošlo.
Re: dohoda o provedení práce
U nás to sociálku nezajímá - resp. nikdy se nezajímali o výši hodinové sazby a obecně se tady traduje názor, že je jedno, kolik je za hodinu.
Jsem ze severní Moravy.
Měli jsme kontrolu z OIP na nelegální práci na provozovně, jen se nad vysokou hodinovkou pozastavili, ale nic dál z toho nebylo.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 6. 2016 7:22
Dobrý den, prosím, jaký máte názor, máme zam-kyni na DOPP, má v dohodě uvedeno 10 tis. měsíčně, píšu 25 hod měsíčně, sjednaný úkol pomocné administrativní práce, vychází mi to na 400,- Kč na hodinu, nemám radši dát třeba 150,- Kč na hodinu a dorovnávat každý měsíc prémií, do 10 tis. ? jde mi o to, že administrativní pracovnice na HPP ve firmě má podstatně méně, než 400,- Kč na hodinu, ale ta druhá může třeba dělat zase zodpovědnější práci , může to někdo napadnout ? děkuji