Re: Dovolená po MD
A požádaly o čerpání nebo nepožádaly a budou vybírat až po RD?
§ 223
Záleží na tom, jak pracuje Váš program. Ten přece ještě teď neví, že budou čerpat ŘD a třeba prozatím počítá nárok na dovolenou tak, jako že předpokládá, že bude následovat rodičovská. A teprve po zadání čerpané dovolené hned po MD to celé přehodnotí a vygeneruje celoroční nekrácený nárok.
Nemůžete napsat "bez ohledu na to...". Nárok krácený nebude, ovšem jenom pokud bude ta ŘD čerpaná hned po MD. Pokud nebude čerpaná, nárok krácený bude. Já jsem tu otázku pochopila jako "proč to ten program takto počítá, vždyť je to špatně". Tak jsem psala, proč program zatím vypočítal nárok krácený - záleží na tom, jak program pracuje, jak to počítání a vyhodnocování programátoři nastavili.
On ten váš program zřejmě nepočítá do zameškané doby svátky, protože v prvním případě by RD bylo zameškáno 135 dní, bez svátků 129 dní, takže krácení o 2/12. V druhém případě zameškáno 124 dní, což by také bylo krácení o 2/12, ale když odečtete 4 dny svátky, tak vychází 120 dní, což už je krácení jen o 1/12. Program počítá s tím, že po MD bude následovat ihned RD a nezohledňuje svátky. Toť můj názor.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 6. 2016 10:23
Dobrý den, prosím o ujasnění, nějak se už ztrácím v počtu dní a krácení dovolené.
Mám 2 zaměstn. , které budou končit MD a budou chtít čerpat Dovolenou před nástupem na RD. PC mi vygeneroval odlišný počet dní a nějak se mi to nezdá.
RD - 25dní
a) MD do 26.6.2016 a poté RD - 21dní nárok 2016
b) MD do 11.7.2016 a poté RD - 23dní nárok 2016
u paní A si mi to nezdá:-(
Prosím o ujasnění.
Děkuji moc všem.
Áj.