Re: OT:Nové zaměstnání
Pokud bych měla jen o málo více (v důsledku toho, že by mně nemuselo být sráženo ZP do minima), volila bych tu větší volnost. Záleží teda ještě na zvážení výdělků (vyměřovacích základů) pro důchod nebo pro případnou nemoc, jestli Vám to za omezení té volnosti stojí. Kolik máte teď k těm 8000 Kč hrubého z poměru ještě hrubého z těch DPP a kolik byste měla hrubého z toho nového poměru? (a předpokládám, že ty DPP by už pak nebyly)
Já bych asi také volila tu volnost, soudím podle manžela který teď dělá jako OSVČ stejnou práci, jako dříve v prac. poměru. Byl donucen okolnostmi, ale už by neměnil. Já pracuji sice na 8 hodin, ale v malé firmě s určitou dávkou volnosti - mohu si vzít volno když nutně potřebuji, nebo odejít dřív na nákup. Opačně zase já zůstanu déle v práci, když je potřeba. Žádné píchačky nebo docházkový systém nemám.
Nějaké rozmíšky jak píšete u mě nehrozí, protože kolegyně pracuje na ŽL a jezdí jen cca 3x týdně na pár hodin, hodně pracuje z domova. Zbylí zaměstnanci jsou dělníci a ti mají práci většinou od 7 hod. do 15,30 - s občasnými přesčasy (zemědělství). A když si představím, že bych strávila denně 2 hodiny ve vlaku a další čas čekáním než mi ten vlak pojede, tak bych neměnila. Na vesnici vždycky všechno není tak jednoduché. A manžel, ten na PP poslední roky dostával jen minimální mzdu, přestože vykonával dost zodpovědnou práci, na kterou má i kvalifikaci. Takže na důchod by na tom lépe nebyl, určitě by měl i méně peněz než teď při paušálních nákladech.
>>>Pokud bych měla jen o málo více (v důsledku toho, že
>>>by mně nemuselo být sráženo ZP do minima), volila
>>>bych
>>>tu větší volnost. Záleží teda ještě na zvážení
>>>výdělků
i s tím rizikem, >>>(vyměřovacích základů) pro důchod nebo pro případnou
>>>nemoc, jestli Vám to za omezení té volnosti stojí.
>>>Kolik máte teď k těm 8000 Kč hrubého z poměru ještě
>>>hrubého z těch DPP a kolik byste měla hrubého z toho
>>>nového
>>>poměru? (a předpokládám, že ty DPP by už pak nebyly)
>>Já bych asi také volila tu volnost, soudím podle
>>manžela který teď dělá jako OSVČ stejnou práci, jako
>>dříve
>>v prac. poměru. Byl donucen okolnostmi, ale už by
>>neměnil. Já pracuji sice na 8 hodin, ale v malé firmě
>>s
>>určitou dávkou volnosti - mohu si vzít volno když
>>nutně
>>potřebuji, nebo odejít dřív na nákup. Opačně zase já
>>zůstanu déle v práci, když je potřeba. Žádné píchačky
>>nebo docházkový systém nemám.
>
>Mám to také tak. S povinností být v 7.00 h za stolem
>bych měla obrovský problém. Chodím jak to stihnu a
>odcházím, jak potřebuji - sama vím, co musí být hotové.
Mě to vyhovuje i s vědomím, že bych jinde měla určitě vyšší plat. Musela bych ale dojíždět cca hodinu ráno a hodinu zpět domů, pracovat přesně 8 hodin a mít mnohem méně volného času. Teď mě navíc do práce a z práce vozí jeden z majitelů firmy autem (i když s rizikem, že někdy se práce protáhne a jedeme později, nebo se výjimečně dopravím vlakem, ale je to blízko). Navíc se zaměstnanci se ve firmě zachází docela nadstandartně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 6. 2016 12:28
Dobrý den,již asi 5 let pracuji v s.r.o. jako účetní na zkr.úvazek s velmi volnou prac.dobou a k tomu mám brigády.Z HPP mám 8 tis.hrubého a brigády jen na DPP.Teď se mě naskytla práce na HPP,ale bojím se toho,že si nezvyknu na prac.dobu 7-15,30.Finančně bych na tom byla asi stejně,jen bych měla větší soc.poj.a nemusela bych si doplácet zdrav.poj.do minima.Máte někdo podobnou zkušenost,vůbec nevím jak se mám rozhodnout.Děkuji