Re: Tichý-Ježek:jak nastavit období DPH
Pro upřesnění, jedná se o Účto Tichý - pokud existuje ještě i nějaké Stereo od Ježka tak to neznám, omlouvám se.....ale k dotazu, děkuji za radu, ano, je tam u dokladu nabídka datum KH, takže stačí tam ručně dopsat datum např. 30.4, ale doklad tedy bude zahrnut v 5/2016? Pochopila jsem to tedy správně? a prosím, používáte tedy to nastavení uzavřeného období v parametrech? připadá mi to, že je to spíše pro kontrolu, kdybych chtěla zasahovat do již uzavřeného období? děkuji......
na programů má u přijatých dokladů DUZP = datum,
>>kdy chceme / či můžeme / uplatnit odpočet DPH
>>
>>+ Datum KH = datum, které má být uvedeno v řádku KH
>>jako DPPD
>>
>Účto Tichý a spol. datum KH má a nabízí ho spolu s
>číslem daňového dokladu automaticky u dokladů nad 10
>tisíc a volitelně kdekoliv. Ježkovo Stereo a další jím
>nabízené programy bohužel neznám, ale bude to tam nejspíš
>podobně.
Re: Tichý-Ježek:jak nastavit období DPH
Oddělte ve své mysli účetnictví či daňovou evidenci a evidenci, kterou vedete pro potřeby DPH. Vlastně ještě víc - oddělte navíc údaje, které evidujete pro potřeby Kontrolního hlášení.
Prostě v jednom programu vedete údaje pro tři podání na FÚ a tyto údaje se mohou datumově zcela lišit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 6. 2016 8:14
Dobrý den, prosím poradíte mi, jak to funguje v tomto programu? Narazila jsem na problém, že v měsíčním období za květen chci uplatnit odpočet z faktury, která byla - vystavena 2.5.2016, DUZP: 30.4.2016. Když ale ťuknu DUZP 30.4.2016, tato faktura mi nevyjíždí v podkladech pro 5/2016. Kdysi jsem to dělala tak, že u těchto faktur jsem ťukla prostě datum např. 1.5,ale nyní to v návaznosti na KH bude špatně....určitě to jde v programu nějak nastavit......Viděla jsem v parametrech nějaké nastavení aktuální období a uzavřené období, poradíte mi prosím, jak máte nastaveno Vy? je to určitě běžná účetní operace,takže myslím, že program funguje Ok, ale já někde něco nemám správně o:)) děkuji