Jednatel bez odměny

• (neregistrovaný)

20. 6. 2016 9:01

Dobrý den,
    je možné, aby jednatel neměl ze své funkce žádnou odměnu a přitom měl nárok na cestovní náhrady? Pořád mi dává doklady za ubytování, ale jen tak bez cesťáku. A navíc je Slovák, tak nevím, kdyby tu odměnu měl, jestli by z ní platil daň tady nebo na Slovensku, protože většinu času stráví tam. To samé kdyby si vyplatil odměnu ze zisku, kde by ji zdaňoval.
    děkuju

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 6. 2016 10:30

pája

Re: jednatel bez odměny
      příkazní smlouva dle NOZ upravuje v § 2436 úhradu výdajů, čili lze bez smlouvy jednatele, ale odměnu ze zisku lze výhradně jen na základě smlouvy.(ZOK) § 59 a násl.

• 21. 6. 2016 8:52

M. (neregistrovaný)

Děkuju, ale musím říct, že tady bych to ani nehledala a když si to přečtu, tak vůbec z toho nechápu, že by se jednalo o cestovní náhrady. To vás obdivuju, že umíte v tom tak číst. Je asi pravda, že NOZ nikdo moc nečte, protože je složitý, všichni mají zažité, že jednatel musí mít smlouvu a tam napsané, že mu náleží cestovní náhrady, já mu řeknu, ať mi to radši nedává, on to zužitkuje na Slovensku

• 21. 6. 2016 10:05

pája

to není tím, že bych byl tak chytrej, tuto výkladovou info jsem získal při odborném semináři k ZOK, když to začínalo, tak ji jen předávám potřebným, pokud se někdo objeví.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).