Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 6. 2016 14:51
Dobrý den,
chtěla bych Vás poprosit o váš názor k prodeji vozu. V roce 2011 jsme koupili vůz v režimu §90 - bez nároku DPH ( datum první registrace v roce 2007 ) a byl zařazen do majetku firmy, v roce 2015 poslední odpis. K 31.5.2016 jsme ho vyřadili z majetku ( za účelem budoucího prodeje ). Teď v pátek jsme koupili vůz zase starší s DPH a po zapisu do TP bude zařazen do majetku firmy a nárokováno DPH. Jde mi o to zda to lze takto provést. Silničniční daň platím k 15.4. vždy na celý rok, tak u vyřazeného vozu ji ukončím k měsíci květnu a ke koupenému vozu ji začnu teď od června. Chci se zeptat, že silniční daň koupeného vozu bude asi větší, jestli mám něco doplatit nebo to srovnám až v přiznání k silniční dani k 31.1.2017.
U paušálu za květen uplatním u prodaného vozu a od června u nového vozu.
Rozhlasové poplatky se měnit nebudou, protože jedno vyřadím a druhé zařadím.
V přiznání za rok 2016 pak to staré vyřezené auto co prodáme uvedu do příjmu podle §10 ( DPH už tam řešit nebude - prodáme jako soukromá osoba).
Prosím jestli byste mi poradili zda to takto lze provést, velice děkuji za vaše názory a rady.