Re: od 01.07. na dokladech i IČP a IČZUJ
Co vím, tak se to týká odpadového hospodářství.
Doplňovali jsme naše IČP firmě, která nám odváží odpad.
novela vyhlášky č. 383/2001 Sb., o podrobnostech nakládání s odpady (novela č. 83/2016 Sb.)
Od 1.7.2016 musí být v dokladech pro přepravu nebezpečných odpadů, v průběžné evidenci odpadů a následně v ročním hlášení o odpadech uvedeno IČP ( identifikační číslo provozovny) původce odpadu, což je číslo provozovny přidělené živnostenským úřadem.
Pokud je ještě něco dalšího???
IČP-identifikační číslo provozovny
IČZUJ- identifikační číslo základní územní jednotky obce
Netýká se to náhodou vyhlášky o nebezpečných odpadech?
Nejsem z toho moudrá. Odpady si každý klient hlídá sám. Teď se mi však mezi dokladama objevil dotazník od firmy, která vyváží komunální odpad (klient je maloobchodní prodejna). Dotazník požaduje adresu provozovny a IČP.
Mám to teda klientovi vrátit, aby vyplněný dotazník poslal odvozové firmě? Nebo se netýká komunálního odpadu?
Nějak nemám kapacitu to celé studovat a pak třeba zjistit, že to není nic pro náš příapd :-(
Budu moc ráda, když mi někdo poradí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 7. 2016 12:58
Prosím o radu ,musí být uvedeno od 01.07. na dokladech i IČP a IČZUJ?Kde najdu vyhlášku které to nařizuje?Děkuji