Re: vyplácení mzdy v hotovosti
Děkuji, §142 jsem také četla, ptám se na případ, kdy je původně dohodnuto v prac.smlouvě, že se mzda bude posílat na účet. Nyní ji chce zam-nec v hotovosti a nevím, jak to mám "papírově" podchytit - co sepsat? Zda také dohodu a podle jakého §?
Poradíte prosím?
Pokud to máte takto, dle mého názoru nešikovně, uvedeno přímo v pracovní smlouvě, tak byste měli zpracovat a podepsat dodatek k pracovní smlouvě
Děkuji, u nás má zam-nec v prac.smlouvě, že se dohodl, aby mu byla mzda zasílána na jeho účet. Nyní to chce změnit a chtěl by ČM v hotovosti. A právě se ptám, jak to "papírově" udělat, aby to bylo v pořádku. Tečka má názor udělat dodatek k prac.smlouvě, když je to v ní ujednané.
A já se ještě ptám, jak to udělat, když to nebude už v prac.smlouvě. Tak uděláme dohodu. A prosím dle zákoníku práce nebo obč.zák.?
Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 7. 2016 11:58
Dobrý den, řeším tento problém:
Máme v prac.sml. dohodu o zasílání mzdy na účet. Nyní by chtěl zam-nec výplatu v hotovosti. Prosím vás, jaký způsobem toto "papírově" ošetřit? Mám od něj písemnou žádost, že žádá o výplatu v hotovosti. Mám s ním ještě udělat nějakou dohodu, ale podle §143 ZP se jedná o zasílání mzdy na účet, tak nevím, jak postupovat, když to chce opačně - v hotovosti?
Děkuji