Re: rozvázání prac.poměru dohodou
...........termín PPdohodou neexistuje......buď je rozvázání pracovního poměru dohodou, s kterou musí souhladit i Váš nadřízený.Pokud s ní souhlasí, tak běží vždy následujicí měsíc po dobu 2 měsíců. Př. dáteli dnes výpověď tak začne běž 2měsíční doba od 1.10.2005 do 31.11.2005
Pokud si dáte do vyhledávače termín rozvázání pracovního poměru,tak Vám vyjedou veškeré témata.
Nesmysl. Dohoda je dohoda. Samozřejmě musí souhlasit obě strany, ale:
1. žádný nadřízený, nýbrž zaměstnavatel
2. žádná výpovědní lhůta, ale termín, na němž se obě strany dohodnou. Dva měsíce jsou u výpovědidané zaměstnancem !
Pletete si pojem a průjem.
Nejlépe je napsat , žádám tímto o rozvázání pracovního poměru dohodou ke dni ..... pokud zaměstnavatel podepíše, končí pracovní poměr tímto dnem a ještě dopsat , pokud nesouhlasíte s dohodou považujte toto za výpověď z pracovního poměru k tomuto dni.... pak běží 2 měsíční výpovědní lhůta
xxxxxxxxxxxxx
Moment, pokud zaměstnavatel JENOM podepíše žádost, tak to znamená jenom to, že ji přijal. Jedině, kdyby tam dopsal, že souhlasí (s ukončením PP tehdy a tehdy)..... v každém případě to musí mít náležitosti dohody - jak se píše výše - že se "dva na něčem dohodli".
ahoj lidi dík za odpověď, někteří ale nepochopili na co se básník ptal... viz cituji "termín PPdohodou neexistuje" tenhle termín jsem ani nepoužila, ale to je fuk......
mi se jedná pouze o odpověď zaměstnavatele, ne jestli tu dohodu přijme jako že mu ji doručili, mi se jedná o jeho vyjádření jestli mě pustí nebo nepustí, jestli nějaká dohoda bude nebo nebude, jestli mi má odpovědět hned nebo do 14-ti dnů nebo do 30-ti dnů, o to se mi jedná o lhůtu vyjádření se k tomuto.....
díky
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
20. 9. 2005 11:35
zdravím, můžete mi prosím někdo poradit?
chci rozvázat prac.poměr dohodou. zaměstanavateli jsem to doručila a chci se zeptat, je nějaká lhůta do kdy by mi měl odpovědět? jestli existuje nějaká lhůta na odpověď od doručení žádosti.
díky moc žery