Re: Ještě k přefakturaci - 315
>Byl jsem vyzván 16.9. k odpovědi Petře, ale diskusi
>jsem si přečetl až teď, takže jsem dřív nemohl odpovědět
>(taky tady nejsem pořád, žejo -))) ).
>
>K 315/321 nemám žádné námitky, dokonce si myslím, že
>je to lepší než zkreslovat obrat na nákladech a
>výnosech.
>
>Váš problém přímo řeší účetní standard 019, bod 3.1.3
>
>"3.1.3. Pokud ve vyúčtováních (fakturách) za přijaté
>služby nebo nákladech zúčtovaných podle jiných dokladů
>budou zahrnuty také částky, které nepatří do nákladů
>účetní jednotky (například soukromé telefonní hovory,
>přepravné, nájemné, elektrický proud apod.), lze
>postupovat takto:
>a) zjistí-li se před zaúčtováním příslušných
>vyúčtování (faktur) nároky, které mají pracovníci, popřípadě
>jiné účetní jednotky uhradit, částky takových nároků se
>zaúčtují přímo na příslušné účty účtové třídy 3,
>b) nezjistí-li se tyto částky před zachycením pří
>slušných vyúčtování (faktur), zaúčtují se částky na
>příslušné účty účtové třídy 5.
>O dodatečně přijaté náhrady nebo vyúčtované nároky na
>ně na účtech v účtové třídě 3 se sníží zachycené
>náklady v účtové třídě 5,"
>
>A je to. o))))
No to je docela dobrý, ale tady šlo zřejmě o přefakturaci zboží za stejnou cenu jako zněla DF . Sledoval jsem to a čekal až se ozvete.
Re: Ještě k přefakturaci - 315
Ale to se dá přece také zahrnout do toho standardu - jsou to přece částky, které nepatří do nákladů účetní jednotky. Já jsem se to vždycky bála zaúčtovat jinak, než přes náklady (potom případně vyloučit až v DP) Myslím, že pan Josef to trefil přesně a moc mu děkuji za odpověď, i ostatním v té diskuzi níže. J.F.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
20. 9. 2005 13:58
Byl jsem vyzván 16.9. k odpovědi Petře, ale diskusi jsem si přečetl až teď, takže jsem dřív nemohl odpovědět (taky tady nejsem pořád, žejo -))) ).
K 315/321 nemám žádné námitky, dokonce si myslím, že je to lepší než zkreslovat obrat na nákladech a výnosech.
Váš problém přímo řeší účetní standard 019, bod 3.1.3
"3.1.3. Pokud ve vyúčtováních (fakturách) za přijaté služby nebo nákladech zúčtovaných podle jiných dokladů budou zahrnuty také částky, které nepatří do nákladů účetní jednotky (například soukromé telefonní hovory, přepravné, nájemné, elektrický proud apod.), lze postupovat takto:
a) zjistí-li se před zaúčtováním příslušných vyúčtování (faktur) nároky, které mají pracovníci, popřípadě jiné účetní jednotky uhradit, částky takových nároků se zaúčtují přímo na příslušné účty účtové třídy 3,
b) nezjistí-li se tyto částky před zachycením pří slušných vyúčtování (faktur), zaúčtují se částky na příslušné účty účtové třídy 5.
O dodatečně přijaté náhrady nebo vyúčtované nároky na ně na účtech v účtové třídě 3 se sníží zachycené náklady v účtové třídě 5,"
A je to. o))))