Vzala jsem si hypoteku na výstavbu bytu. Hypoteku jsem čerpala a začala splácet včetně úroků v r. 2004. Byt staví stavební firma, která je současným majitelem staveniště. Byt bude dokončen a já budu zapsána v rejstříku nemovitostí jako majitel koncem r. 2005. Mám hypotéční smlouvu a smlouvu o smlouvě budoucí. Mohu si uplatnit za r. 2004 odpočet hypotečních úroků? Pozn. daňové přiznání jsem podala, vedu v současnosti diskusi s finančním úřadem.
Re: odpočet hypotečních úroků
Finanční úřady jsou leckdy benevolentnější, než by při kontrole plátcům tolerovaly. Fakt je, že nesplňujete podmínku být majitelkou, takže pokud si toho FÚ (náhodou) všiml, máte zřejmě smůlu.
21. 9. 2005 16:29
Vzala jsem si hypoteku na výstavbu bytu. Hypoteku jsem čerpala a začala splácet včetně úroků v r. 2004. Byt staví stavební firma, která je současným majitelem staveniště. Byt bude dokončen a já budu zapsána v rejstříku nemovitostí jako majitel koncem r. 2005. Mám hypotéční smlouvu a smlouvu o smlouvě budoucí.
Mohu si uplatnit za r. 2004 odpočet hypotečních úroků?
Pozn. daňové přiznání jsem podala, vedu v současnosti diskusi s finančním úřadem.