Re: Spor s FU - akutní, moc prosím
Taky nevidím problém nehledě k tomu, že všichni máme deník jen tištěný z počítače, tak co se cukáte akorát tu úřednici naštvete.
Problém je v tom, že to bylo v roce 2003 zpracované na programu DOSovském, který mi už teď nejde tisknout. Rozhodně se "necukám" a nechci dělat problémy, s FU mluvím v předklonu :-), ale hledám nějaké schůdné řešení. Je to zatím jen ústní jednání, ne protokol.
>>>>>>Podnikatel ztratil peněžní deník za rok 2003.
>>>>>>Nabízela
>>>>>>jsem kontrolorce z FU předání na disketě, ale
>>>>>>odmítla.
>>>>>>Prý to nebude kontrolovat položku po položce díváním
>>>>>>do počítače, bolely by jí oči. A za druhé by jí
>>>>>>nepovolili přehrát si to u nich do počítače. Jak to
>>>>>>tedy je s
>>>>>>tou archivací v elektronické podobě?
>>>>>
>>>>>Pokud to takto doslovně máte zapsáno v protokole o
>>>>>kontrole,
>>>>>již nedělejte nic. Počkejte až Vás vyzvou k
>>>>>předložení
>>>>>PD
>>>>>vytištěného (z nabízené diskety).
>>>>
>>>>Jaky je problem aby jste ten PD vytiskla????
>>>>
>>>>FU se vubec nedivim, ze to nechce na diskete, ja bych
>>>>to taky nechtel.
>>>Taky nevidím problém nehledě k tomu, že všichni máme
>>>deník jen tištěný z počítače, tak co se cukáte akorát
>>>tu úřednici naštvete.
>>
>>Problém je v tom, že to bylo v roce 2003 zpracované
>>na
>>programu DOSovském, který mi už teď nejde tisknout.
>>Rozhodně se "necukám" a nechci dělat problémy, s FU
>>mluvím v předklonu :-), ale hledám nějaké schůdné
>>řešení.
Proč v předklonu? Uvědomte si,že někdy víte víc,díky praxi,než ti,co kontrolují.Anebo je druhá možnost,nemáte čisté svědomí.
>>Je to zatím jen ústní jednání, ne protokol.
>Kdo dělá v Jěžkovi a Tichém tak tomu to půjde a těch
>firem je hodně , tak se zeptejte v okolí.
Re: To je zase debata...
a to je ono !!!
Vy to neumite vytisknout a chcete po FU aby si to nekde zobrazili a precetli? BTW - to na konci roku netisknete denik a ostatni sjetiny?
Pokud je to DOS ucto, tak bez originalniho programu nebo novejsi verze - ktera umi data z DOSu nacist je kazda rada draha.
Co je to za program?
Když to nejde tisknout Vám, tak kde berete jistotu, že to půjde tisknout jim na FU? A těžko můžete chtít po KOMKOLIV (nejen po FU), aby si do svého PC instaloval "cizí" program. Rozumný administrátor to uživatelům ani nedovolí
(k tomu by se mohl povolaněji vyjádřit Graver nebo pan Haken).
Předpokládám, že ten účetní program máte legálně, tak napište autorům a oni Vám určitě poradí. Např. s Účtem od Tichého problémy jistě nejsou..?! Umí poradit téměř s kdečím. Nebo můžete napsat sem, co je to za program, určitě se někdo najde, kdo účtuje v tomtéž.
Ale jak je to tedy s možností vést účetní záznamy v elektronické podobě? Jak se to provádí v praxi? Nemyslela jsem, že si FÚ ty záznamy vytiskne, ale bude je kontrolovat přímo v PC. Jinak děkuji za odpovědi, už se mi to podařilo nějak vytisknout :-) Byla bych to ze zoufalství i opsala v ruce, ale chtěla jsem se dozvědět do budoucna jak je to s tou elektronickou podobou účetních písemností?
Problém je, že vy máte na disketě nebo na CD, ať už je program v DOSu nebo ve Windows, sice např. peněžní deník, ale kouknout se na to u většiny programů může jen ten, kdo má ten samý program nainstalovaný. Takže na FÚ by museli mít nainstalované všechny programy, co existují, aby v nich mohli otvírat to, co jim dáte. Mohla byste to uchovávat v elektronické podobě za podmínky, že to půjde prohlédnout v nějakém běžném programu Windows.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
22. 9. 2005 8:32
Podnikatel ztratil peněžní deník za rok 2003. Nabízela jsem kontrolorce z FU předání na disketě, ale odmítla. Prý to nebude kontrolovat položku po položce díváním do počítače, bolely by jí oči. A za druhé by jí nepovolili přehrát si to u nich do počítače. Jak to tedy je s tou archivací v elektronické podobě?