Re: mobil pro OSVC i jednatele
takže v:v OSVČ uplatňuji DPH dle fa z celé faktury za telefohn, protože v přefakturaci na s.r.o. bude uvedeno DPH na výstupu
faktura u osvč výdajový paušál 1000,-- výd.paušál/321
dph 210,-- 343/321
osvč přefakturovává část jednateli s.r.o. 500,-- 311/tržba
DPH 105,-- 311/343
Ale při téhle variantě bych měla přefakturovávanou tržbu 500Kč ještě musela zdanit, jako příjem, je to tak?
A kdyby přešel jednatel k operátorovy - fakturace operátora přímo na s.r.o., potom by se účtovalo:
příklad: faktura za mob.tel. v s.r.o.
1000,-- 518/321
210,-- 343/321
a přefakturace u s.r.o. na osvč (500Kč)
500,-- 311/604
105,-- 311/343
a u osvč:
500,-- paušál/321
105,-- 343/321
Pochopila jsem to správně? Ještě jsem se s tím nesetkala.... Děkuji za odpověď
ano, psala jste, ze uplatnuje vydaje pausalem - i kdyz spravne to asi melo byt, ze uplatnuje vydaje procentem z prijmu
ale soucasne uvadite v prikladu ucty z ucetnictvi
proto ten dotaz, zda dana osvc vede ucetnictvi
Protoze muze vest ucetnictvi a soucasne uplatnovat vydaje procentem z prijmu
Ano, máte pravdu, špatně označuji výdaje procentem z příjmu. Pro názornost jsem to naznačila jako zaúčtování, aby mi to více doklaplo... Myslíte si, že to lze, mít mobilní telefon u s.r.o. a fakturovat osvč část telefonního paušálu, např. procentem? nemám s tím zkušenost, díky
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 9. 2016 9:32
Prosím o řadu,OSVC je plátcem Dph,používá výdaje procentem. Nyní se stal jednatelem v s.r.o., mobilní tel.číslo používá pro oba výkony. Jak vyřešit tuto situaci,prefakturace?bude to daňový náklad ve firmě i s odpictem dph? Nemůžu přijít na spavne řešení,děkuji za rady!