Re: Kontrola VZP
Buďte NAPROSTO v klidu (pokud jsou samozřejmě u Vás standardně plněny povinnosti, co se týká mezd), předpokládám, že přijdou kontrolovat k Vám, proto nemusíte nic vytahovat ze šanonů. Jedná se o namátkovou kontrolu, takže si vyžádají nahodilou osobní složku. Pak budou řešit případné nesrovnalosti. K nám jednou přišli, když my jsme je čekali až další den. A taky se to zvládlo.
Re: Kontrola VZP
Mně VZP nikdy pracovní smlouvy a jiné doklady nekontrolovala. Chtěli měsíční rekapitulace zaměstnanců, odsouhlasili si, zda se tam ti zaměstnanci vyskytují, souhrn vyměřovacích základů a odvod. Vymáhat dlužné pojistné a předepisovat sankce za různé nedostatky mohou ale jen za 5 let zpětně od doby, kdy byla zahájena kontrola. Takže logicky by ani neměli kontrolovat více let zpětně, ale to jim zákon nezakazuje, takže to s oblibou dělají.
Re: Kontrola VZP-mockrát děkuji :-)
Buďte v klidu. kontrolu z VZP jsem měla v pondělí. Pracovní smlouvy nepotřebovali, pouze jsem dokládala smlouvy zaměstnanců, kteří měli krátkodobý PP nebo dohody. Jak už tady někdo píše, je to individuální, já mám celkem dobrou zkušenost.
Nachystejte mzdové listy a měsíční přehledy. Ostatní předložte na vyzvání. Jestliže platíte pojistné v termínu, nepotřebujete ani výpis z banky. Máte-li zaměstnané důchodce, je dobré mít kopii o rozhodnutí důchodu. Přeji hodně štěstí, ale jak já říkám každá kontrola přijde a zase odejde a pokud nejde o zdraví nebo o život všechno se dá zvládnout. Ale nesmíte se dát.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
22. 9. 2005 13:50
Dobrý den čeká mě kontorla od VZP. Kontrolovat chtějí od 1.9.1996 - dosud. V současné době máme u nich 72 zaměstnanců, ale v minulosti se jich tady spousty vyměnilo. Vůbec si nevím rady, jak jim všechny potřebné doklady předložit. Přeci nemůžu všechny pracovní smlouvy, mzdové listy...vytahávat z každé osobní složky zaměstnance. To v tom budu mít tak akorát zmatek. Máte někdo zkušenosti s kontrolu pomalu 10 let zpět??? Děkuji, mám z toho strach. Nevím, jestli to nechat vše v šanonu a asistovat jim, vše co budou chtít jim vytahávat a zase si postupně zakládat, opravdu nevim.
Za každou radu děkuji.