Pracovní cesta a odpracované hodiny

• (neregistrovaný)

23. 9. 2005 10:32

Prosím o radu, máme 4 týd.pružnou prac. dobu a úvazek 7,5 hodiny. Naši zaměstnanci ráno přišli do práce v době mezi 6.00 a 8.00, na pracovní cestu (na výstavu) vyjeli v 8.45 hod. a vrátili se ve 20.30 hod. Jak mám postupovat s výpočtem odpracovaných hodin? Vzniknou hodiny přesčas? Vím, že čas strávený na cestě není prací, ale co ty hodiny před odjezdem?
    Mají nárok na stravenky nebo stravné a v jaké výši?
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 9. 2005 11:13

HanaP (neregistrovaný)

Re: Pracovní cesta a odpracované hodiny
      Měli by dostat stravné při služební cestě - byli tam 11 3/4 hodiny, takže náleží 58 - 69 Kč.

• 23. 9. 2005 16:34

anonymous (neregistrovaný)

Stravné jak je napsáno výše. Hodiny od příchodu do práce do doby, než skončila výstava započítat do pružné pracovní doby. Pokud máte ve směrnici uveden čas, kdy končí pracovní doba i pro pružnou pracovní dobu, tak potom od této doby do skončení výstavy to bude přesčas. Pokud nemáte uveden omezující čas a zaměstnanec může pracovat třeba i do 21. hodiny tak se obávám, že i zpáteční cestu v dopravním prostředku si může započítat.

• 26. 9. 2005 7:17

Hana (neregistrovaný)

Ne ne, doba strávená na cestě se nezapočítává do odpracované doby. Jde mi o případný součet hodin před odjezdem a max. do 18. hodin, kdy končila výstava. Myslím, že budu započítávat odpracované hodiny před odjezdem a pak vše do 18. hodin, protože cesta tam zasáhla do pružné pr. doby a pak už jen to co byli na výstavě, čili budou z toho asi i nějaké hodiny navíc. Ale nejsem si jista. Nikde jsem podobný případ nenašla.

• 26. 9. 2005 14:51

Anonymní (neregistrovaný)

OdpověĎ dává ZP §85a, kdy zaměstnavatel musí určit jak má vypadat směna, když se neuplatní pružná prac. doba - např. od 7.00 do 15.30. A pak je to jasné. Nad 15,30 do 18.00 přesčas a do odpracované doby započítat 8 hod. Tečka.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).