Re: Průměrný čistý výdělek na ZL
Ráda si přečtu výhrady, ale udělala bych to takto:
předpokládám, že odpracoval více než 22 dnů,
takže bych vzala hrubou mzdu za skutečně odpracovanou dobu, vydělila počtem skutečně odpracovaných hodin, vyjde mi průměrná hodinová mzda, kterou bych pronásobila příslušným koeficientem (u 40 hod. týd. prac. doby 174 hodin). Tím bych získala hrubou mzdu, kterou bych spočítala se všemi odčitatelnými položkami a daň. zvýhodněním, na která má právo - a vyšla by mi průměrná čistá mzda...
Re: Průměrný čistý výdělek na ZL
Teď jsem si ten příspěvek přečetla a nevidím rozdíl. Samozdřejmě jsem předpokládala odpočet sociálního a zdravotního za zaměstnance - vypíchla jsem odčitatelné položky, aby se na něco nezapomnělo.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 9. 2005 10:52
Zaměstnanec nastoupil 2.8.2005 a ukončil pracovní poměr 20.9.2005. Jak mám postupovat při výpočtu průměrného výdělku, který musím uvést na zápočtový list. Budu vycházet z hrubého příjmu za 8 a 9 měsíc? Náhrady se odečítájí?
Děkuji za radu