Porušení pracovní kázně?

• (neregistrovaný)

26. 9. 2005 9:45

Pomozte mi, prosím. Manžel pracuje na HPP a mimo tento poměr dělal práci pro známého. Tento předmět činnostï je stejný, jako u HPP. Ale oficiálně nikde nefiguruje, dohoda o provedení práce je psána na mě (jsem na mateřské). Přišel mu na to šéf a manžel pouze přiznal, že mu zadarmo vypomohl s pár drobnostma. Má smlouvu na dobu neurčitou. Může ho za to propustit? Nemá důkaz, jen nějaké soubory na počítači, které už manžel pomazal.Děkuji mockrát, neumím si představit, že by zůstal bez práce a já mám jen 3500,-Kč.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 9. 2005 9:56

Anonymní (neregistrovaný)

Re: Porušení pracovní kázně?
      To, že má smlouvu na dobu neurčitou je jen tříměsíční jistota ..........

• 26. 9. 2005 9:56

teď již nezbývá nic jiného než čekat,co z šéfa manžela vypadne,eventuelně se s ní dohodnou, že to bylo opravdu výjimečně....

• 26. 9. 2005 9:57

Takže,chápu-li to správně,manžel v pracovní době na firemním PC dělal to,co neměl,bohužel usvědčen šéfem.Když už nějaké soubory pomazal,měl to udělat se všemi a spíše než pomazat,tak totálně vymazat.Sama to nazýváte porušení pracovní kázně,dalo by se kvalif.i jako hrubé. Je to nešvar zaměstnanců.A on už má výtku od zaměstnavatele?

• 26. 9. 2005 10:31

Iva (neregistrovaný)

Výtku od zaměstnavatele nemá. Šéf jen zjistil, že zde jsou jen soubory. Vůbec jej nepřistihl, že na tom pracuje. On na nich opravdu nepracoval, pouze si je zde nahrál, aby je mohl vytisknout.

• 26. 9. 2005 11:19

on může i použití tiskárny považovat za zneužití firemních ...uvidíte,snad to dobře dopadne

• 26. 9. 2005 9:57

Hanka (neregistrovaný)

>Pomozte mi, prosím. Manžel pracuje na HPP a mimo tento
      >poměr dělal práci pro známého. Tento předmět činnostï
      >je stejný, jako u HPP. Ale oficiálně nikde nefiguruje,
      >dohoda o provedení práce je psána na mě (jsem na
      >mateřské). Přišel mu na to šéf a manžel pouze přiznal, že
      >mu zadarmo vypomohl s pár drobnostma. Má smlouvu na
      >dobu neurčitou. Může ho za to propustit? Nemá důkaz, jen
      >nějaké soubory na počítači, které už manžel
      >pomazal.Děkuji mockrát, neumím si představit, že by zůstal bez
      >práce a já mám jen 3500,-Kč. Proč by nemohl ZDARMA pomáhat kamarádovi? Pokud mu kamarád nedává mzdu tak nevidím problém.

• 26. 9. 2005 18:53

anonymous (neregistrovaný)

Soukromě může pomáhat komu chce a jak chce. To máte pokryté tím, že je to psané na Vás. Není důležité, jestli je předmět stejný jako HPP, ale jestli se činnost manžela shoduje s hlavní činností zaměstnavatele (např. manželka pracuje jako účetní v textilce a nic jí nebrání bez souhlasu zaměstnavatele soukromě účtovat). Ale takové soubory neměl co mít na pracovním počítači a o tisku na tiskárně zaměstnavatele ani nemluvím. Propuštění není asi na pořadu dne, ale pokud bude zaměstnavatel chytrý, tak mu to vytkne a příště ..... .

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).