Re: Dnesni dph! platba kartou do zahrani
Jenze zadny jiny doklad asi tezko nekde dostaneme. Protoze to jsou ty firmy, ktere kdyz si chcete stahnout nejaky programek, tak jim musite zaplatit, ale nikde nemuzete zadat, ze chcete na to doklad a pak se s vami uz skoro nikdo ani nebavi. Nepredpokladam, ze vubec je mozne nejaky ziskat. Da se ta situace vyresit i jinak? Dekuji
Nějaký doklad z nich musíte vydolovat. Někdo si to ve Vaší firmě
musel objednat, tak jděte po něm. Zatím bych to účtovala jako
zálohu.Bez dokladu nevíte, zda jde o službu, pořízení zboží příp.
o dovoz atd. Přeji hodně zdaru.
Pisete, ze to mam zauctovat jako zalohu, ale jakyma kursama, jakym datumem atd. Tento program si stahl pres internet reditel firmy, takze pochybuji, ze se on v teto veci bude chtit angazovat. To je muj problem a ja bohuzel nevim jak z neho ven. Ma prosim jeste nekdo nejakou radu? Je to opravdu za software.
Pokud nemate doklad, tak s tim opravdu moc nenadelate. DPH urcite do srpnoveho priznani nepocitejte. Ja osobne resim obdobne pripady - dala bych to na ucet zalohy (pokud to je zaplacene z korunoveho uctu, tak zauctujete normalne castkou uvedenou na vypise, pokud z dolaroveho uctu, prepoctete kurzem dle vasi smernice). Pokud do konce roku nedostanu doklad, zauctuji nedanove (z duvodu nedodani ci ztraceni dokladu).
Pokud z nich ten doklad nevydolujete, tak přeúčtujte z té 314 do nákladů nedaňově. Obecně: při objednávkách a platbách přes internet doporučuju vytisknout si tu objednávku dříve, než ji nějakým tlačítkem odešlu. Slušné firmy následně posílají alespoň potvrzovací email s rekapitulací objednávky. Kdybyste ten email měla, vytiskla ho a ředitel ho podepsal, tak by to bylo lepší aspoň z hlediska daně z příjmů. Jelikož nemáte nic, tak v tuto chvíli bych DPH vůbec neřešila.
Pokud se mi preci jen nejaky doklad podari z nich dostat. Znamena to potom pro me co. Bude tam, ze jsme jim to zaplatili 31.8. doklad vystaveny treba 10.9 a objednane zbozi (asi DUZP) bude treba 28.8. Jak budu prosim postupovat dale v uctovani? Jake kursy a jake datumy budou pro me dulezite, abych vse mohla zauctovat.A jak vlastne budu postupovat, kdyz uz priznani za srpen budu mit odevzdane? Budu pouzivat kursy CNB nebo kurs me banky, kterym mi to odepsala z korunovaho uctu? Je toho dost. Dekuji Vam za pomoc
Asi bude lepsi, kdyz si napisete az budete mit ten doklad a budete videt, co tam je presne napsano, jake datumy. Muze byt vice variant, a nema cenu tady vsechny vypisovat, asi by se stejne na neco zapomnelo. A taky je dulezite zda je dodavatel zahranicni, nebo v EU.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
26. 9. 2005 11:51
Prosim pomuzete mi jeste dneska nekdo, kdyz musim odevzdat dph a zjistila jsem, ze si nevim absolutne rady s platbou, ktera se mi objevila na vypise z bezneho uctu dne 5.9, ale v poznamce banky je napsano, ze je to za datum 31.8. je to 49.95 USD a platilo se to pry za nejaky software koupeny po internetu a zadny jiny doklad na to neexistuje. Prosim vubec nevim jak to mam zauctovat, ani jakyma kursama a ani jaky mam pouzit datum uskutecneni zdanitelneho plneni? Mam to jeste uctovat do dph za srpn? Prosim, vidim tuto operaci uplne poprve a nevim co s ni. Dekuji za vsechny odpovedi!