Daňová evidence a zakázky

• (neregistrovaný)

27. 9. 2005 8:22

Mám tento dotaz. Jsem fyzická osoba, vedu daň.evidenci. Zabývám se výstavbou-tj. přijmu zakázku na níž je zaplacena záloha a já si pak najmu řemeslníky různých profesí a tuto zakázku realizuji. Zakázek mám vždy současně více.Ptám se- je v daň. zákonech někde stanoveno, že je povinnost v daň. evidenci vést odděleně jednotlivé zakázky- tedy příjmy a výdaje členit po jednotlivých zakázkách???? Prosila bych pokud možno přesné uvedení příslušného paragrafu. Jsem ve sporu s FÚ.
    Děkuji za rychlou odpověď všem.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 9. 2005 8:29

Anonymní (neregistrovaný)

Re: daňová evidence a zakázky
      tzv.záznamní povinnost vám stanoví písemně fú...

• 27. 9. 2005 10:14

jaraz (neregistrovaný)

jsme také stavební firma,najímáme si řemeslníky a někteří z nich (asi tak 1/2) má od FÚ toto stanoveno písemně. Ostatní nikoliv- zřejmě to záleži na libovůli dotyčného úředníka,zda se mu chce ten papír poslat nebo nikoliv.

• 27. 9. 2005 11:42

////V daňové evidenci musí být výdaj a příjem. Pokud jste plátce DPH pak ještě přidat do tété daňové evidenci tyto náležitosti. Pohledávky (zálohy, které jste přijal by měli mít číslo a název v této daňové evidenci). Též datově musí odpovídat - postupně. Pokud po Vás chce FÚ papíry - měli byste doložit svůj průběh této evidence, případně doklady - budou-li chtít - mají na to právo provádět kontroly - asi si na Vás někdo stěžoval, že vedete špatně daňovou evidenci.///

• 27. 9. 2005 11:51

//jo dám Vám ještě radu - doklady o zaplacení a doklady bank atd. nedávejte z ruky - udělejte si kopie - kdyby se Vám ztratily nebo někdo by si nechal - nevyhnete se problémům///

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).