Re: Úrazové pojištění, trvalé následky
Zanechá-li úraz pojištěnému trvalé následky, je pojistitel povinen vyplatit z pojistné
částky tolik procent, kolika procentům odpovídá pro jednotlivá tělesná poškození
rozsah trvalých následků podle tabulky pro hodnocení trvalých následků (dále jen
„tabulka“), do které má pojištěný právo u pojistitele nahlédnout. Za jiné trvalé následky,
které nejsou v tabulce uvedeny, pojistitel pojistné plnění neposkytuje. Rozsahtrvalých následků se posuzuje po jejich ustálení. V případě, že se neustálily do tří
let po úrazu, vyplatí pojistitel částku odpovídající procentu poškození na konci této
lhůty.
musíte zjistit v podmínkách máte je ve smlouvě
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 9. 2005 9:07
Prosím o radu. V 7/2000 jsem si zranila (přetrhla) Achillovu šlachu a v 7/2002 se mi toto zranění zopakovalo i na druhé noze. V obou případech si léčba vyžádala operaci a cca 3 měsíce pracovní neschopnosti. Platila jsem si úrazové pojištění u České pojišťovny. Jednorázové odškodnění bylo zanedbatelné (cca 2000 kč v obou případech - pojistka byla nízká). V r. 2003 mi tato pojistná smlouva vypršela a mám uzavřenou pojistku jinde, samozřejmě, že s vyjmutím dolních končetin. Mám, nebo nemám nárok na "trvalé následky" a jak mám postupovat dál? Není už na všechno pozdě? Vím, že jsem nepořádná, ale ráda bych ještě všechno dohnala a vyněhala si nějakou korunu. Odradilo mě, že jsem tehdy dostala tak málo a dosud nevím, jestli stojí zato, absolvovat ten "úřední maratón". Nebude to ztráta času? Znáte někdo "sazby"? Děkuji za odpověď. Jana