Úrazové pojištění, trvalé následky

• (neregistrovaný)

27. 9. 2005 9:07

Prosím o radu. V 7/2000 jsem si zranila (přetrhla) Achillovu šlachu a v 7/2002 se mi toto zranění zopakovalo i na druhé noze. V obou případech si léčba vyžádala operaci a cca 3 měsíce pracovní neschopnosti. Platila jsem si úrazové pojištění u České pojišťovny. Jednorázové odškodnění bylo zanedbatelné (cca 2000 kč v obou případech - pojistka byla nízká). V r. 2003 mi tato pojistná smlouva vypršela a mám uzavřenou pojistku jinde, samozřejmě, že s vyjmutím dolních končetin. Mám, nebo nemám nárok na "trvalé následky" a jak mám postupovat dál? Není už na všechno pozdě? Vím, že jsem nepořádná, ale ráda bych ještě všechno dohnala a vyněhala si nějakou korunu. Odradilo mě, že jsem tehdy dostala tak málo a dosud nevím, jestli stojí zato, absolvovat ten "úřední maratón". Nebude to ztráta času? Znáte někdo "sazby"? Děkuji za odpověď. Jana

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 9. 2005 10:10

pojišťovna (neregistrovaný)

Re: Úrazové pojištění, trvalé následky
      Zanechá-li úraz pojištěnému trvalé následky, je pojistitel povinen vyplatit z pojistné
      částky tolik procent, kolika procentům odpovídá pro jednotlivá tělesná poškození
      rozsah trvalých následků podle tabulky pro hodnocení trvalých následků (dále jen
      „tabulka“), do které má pojištěný právo u pojistitele nahlédnout. Za jiné trvalé následky,
      které nejsou v tabulce uvedeny, pojistitel pojistné plnění neposkytuje. Rozsahtrvalých následků se posuzuje po jejich ustálení. V případě, že se neustálily do tří
      let po úrazu, vyplatí pojistitel částku odpovídající procentu poškození na konci této
      lhůty.

musíte zjistit v podmínkách máte je ve smlouvě

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).