Banka bohužel nemůže poskytnout úvěr v případě, že se jedná o zcela novou firmu bez jakékoliv předchozí historie - důvodem je ohodnocení bonity klienta právě na základě příjmů z podnikání.
V případě, že tento předpoklad nelze splnit, pak doporučujeme využít financování přes osobní půjčky, kde dochází k vyhodnocení bonity klienta právě na základě jeho příjmů ze zaměstnání. V případě vedení podnikatelského běžného účtu, je banka již po třech měsících schopna vyhodnotit obraty klienta na běžném účtu a při splnění nutných podmínek pak poskytnout financování až ve výši 100 000Kč bez předložení finančních výkazů.
Oblast dotací pro začínající podnikatele je zcela mimo zaměření GE Money Bank, v tomto segmentu a o možných dotacích nemáme žádné informace. Mimochodem žádná tuzemská banka takový úvěrový produkt pro začínající podnikatele neposkytuje.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 7. 2010 9:43
Ráda bych se zeptala, zda jsou nějaké finanční možnosti pro začínající podnikatele. Mám na mysli úvěry a třeba i dotace. Chtěla bych si otevřít kosmetický salon, doteď jsem byla zaměstnána ve státním sektoru. Když jsem přišla do nejmenované banky a požádala o úvěr, tak mě vykázali s tím, že nemám žádnou podnikatelskou historii a že chtějí minimálně dvě daňová přiznání. To mi připadá naprosto absurdní. Existuje tedy možnost, jak získat prostředky pro začínajícího podnikatele, který nemá za sebou "historii"? A poskytují se také nějaké dotace pro rozvoj podnikání a které případně?
Děkuji za odpověď, Renata