Firma "A" doveze z DE zboží, které přepracuje a na základě požadavku DE partnera zašle k dalšímu zpracování firmě "B" v Čechách. Výrobky které zpracovala fakturuje zahraniční firmě, zboží je ale stále v Čechách (nepřestupuje hranice). Fakturace jestli tomu dobře rozumím musí být provedena včetně DPH? A pak mám dotaz k Intrastatu. Toto zboží při přijetí z DE vykáže do Intrastatu, ale při předání firmě "B" již nikoliv? Může mi někdo poradit? Díky
Re: Fakturace a DPH
** V Intrastatu se eviduje pouze zboží z EU směrem do ČR a z ČR směrem do EU, takže vyrobené a nevyvezené zboží z ČR do Intrastatu nepatří.Jak píšete, jen přijetí.
29. 9. 2005 12:51
Firma "A" doveze z DE zboží, které přepracuje a na základě požadavku DE partnera zašle k dalšímu zpracování firmě "B" v Čechách. Výrobky které zpracovala fakturuje zahraniční firmě,
zboží je ale stále v Čechách (nepřestupuje hranice). Fakturace jestli tomu dobře rozumím musí být provedena včetně DPH?
A pak mám dotaz k Intrastatu. Toto zboží při přijetí z DE vykáže do Intrastatu, ale při předání firmě "B" již nikoliv?
Může mi někdo poradit?
Díky