TUNELÁŘI versus Zaměstnanec

• (neregistrovaný)

29. 9. 2005 20:35

Dobrý den,
    od 1.1.2005 jsem zaměstnána jako kontrolorka jakkosti. Název společnosti XXXX7, zabývající se prodejem a nákupem mléčných výrobků.

Moje pracovní smlouva byla uzavřena na dobu určitou a to do 28.2.2005. Od 1.3.2005 mi zaměsnavatel dodatkem č.1 ke smlouvě změnil dobu určitou na 30.6.2005, od 1.7.2005 mi zase změnil dobu určitou do 30.9.2005, dodatkem č. 4...

Dne 29.9.2005 jsem obdržela novou pracovní smlouvu, kde mým novým zaměstnavatelem nebude výše uvedená společnost XXXX7 ale nová firma OOOO7, kde předsedou společnosti zůstává můj původní zaměstnavatel... Pozn. v minulosti zaměstnavatel již jednu firmu přivedl do konkurzu...

Nová společnost má uvedeno ve výpisu z obchod.rejstříku Realitní činnost, jak mohu jako kontrolorka jakkosti pracovat ve stejné funkci ale u jiné společnosti ?

Z toho vyplývá, že uplynutím 30.9.2005 ukončím prac. poměr na dobu určitou...

1) Zajímá mě, jak mohu řešit vyplacení dovolené na zotavenou, kterou za rok 2005 nebyla vůbec vybrána.
    2) Co můžu dělat? Mohu ukončit ihned pracovní poměr bez výpovědní lhůty?

Děkuji předem za odpovědi.....

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 9. 2005 21:48

Zdx. (neregistrovaný)

Re: TUNELÁŘI versus Zaměstnanec
      Pokusím se reagovat, snad jsem to aspoň trochu pochopil: pokud jste měla smlouvu na dobu určitou do 30.9., tak byly pouze dvě možnosti - buď tuto smlouvu opět prodloužit nebo Váš pracovní poměr skončil a vy musíte zaměstnavatele požádat o vyrovnání všech závazků (proplatit poměrnou část dovolené, ZL atd.). Měl to uděla samozřejmě sám, ale co Vám zbývá jiného. Pokud jste obdržela novou pracovní smlouvu od jiné firmy, tak je to akt souhlasu z Vaší strany a máte nové zaměstnání a záleželo na Vás, na jaké podmínky jste přistoupila - nepíšete podrobnosti třeba o zkušební lhůtě ap.
      Takže pokud jste ještě novou pracovní smlouvu s jinou firmou nepodepsala, můžete zítra skončit a proplacení žádat po stávajícím zaměstnavateli, pokud jste podepsala novou smlouvu s touto novou firmou a není tam zkušební lhůta, tak jedině klasickou výpovědí z Vaší strany.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).