Re: EET - stánkový prodej
Dobrý den,
1) ano, obě varianty budou podléhat EET. Podle způsobu prodeje a servírování záleží na tom od kdy.
2) i zde bude nutné tržby evidovat, z vašeho dotazu by se snad dalo s 33% jistotou usoudit, že až od 1. 3. 2018. Opět záleží na způsobu prodeje. je totiž možné že bude nutné evidovat již od 1. 3. 2017 nebo dokonce od 1. 12. 2016.
Ideální by bylo, kdyby přímo majitel (nebo provozní) položil dotaz písemně na www.etrzby.cz Ovšem měl by PODROBNĚ popsat jak provozovny tak způsob prodeje a výrobu jídel.
děkuji, Takže u toho prvního dotazu, chápu to tak, že pokud si sní jídlo tam - tak musí evidovat od 1.12.2016 a pokud si to odnese - tak to platí až od toho roku 2018 ? ale jakým způsobem má řešit účtenku? když půl podléhá EET a půl ne?
U druhého dotazu to znamená, že to podléhá EET až od roku 2018?
Můžu se ještě zeptat, pokud má majitel 2 provozovny a jedna začne 1.12.2016 a druhá zprovozní až od 1. ledna? mám zaregistrovat obě provozovny už teď od 1.12.2016 ? děkuji
Dneska jsem na to tady narazila. Třeba Vám to pomůže.
http://www.etrzby.cz/assets/cs/prilohy/Stravovani_Obchodni_modely.pdf
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 11. 2016 13:48
Dobrý den, prosím o radu,
1. firma má restauraci v přízemí - přijde zákazník objedná si jedno jídlo , že si sní tam a jedno jídlo, že si vezme s sebou - podle mě se posílají obě přes EET , jelikož má možnost si jídlo sníst tam?
2. nahoře má fastfood - kde nejsou stolečky k sezení , jen je tam prý nějaký bar - (barové židle), ale toto není určeno k tomu, aby si tam mohli zákazníci sníst jídlo, takže si jídlo odnášejí. tzn. u tohoto fastfoodu se nemusí posílat účtenky přes EET ?
děkuji romča