Elektroodpad-účtování II.

• (neregistrovaný)

5. 10. 2005 10:49

Dobrý den všichni, tak jsem dneska našla na této stránce vyjádření MF. Z tohojsem pochopila, že náklady na elektroodpad se účtují ne do ceny zboží, ale rovnou do nákladů, při prodeji rovnou na nějaký účet výnosů. Co si o tom myslíte vy ?
    Přikládám odkaz :
    http://cds.mfcr.cz/aktuality/Sdel_ucet_dan_rezim.html

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 10. 2005 11:07

Naďa G. (neregistrovaný)

Re: elektroodpad-účtování II.
      Já jsem to taky tak pochopila. Ono taky kdybych přidala částku třeba 10 Kč recyklačního poplatku k ceně nakoupeného zboží, tak by mi vznikla nákupní cena vč. pořízovacích nákladů 250Kč + 10 Kč tj. 260,- Kč. Toto samé zboží budu následně zase prodávat, takže ho prodám za 260,- + 10,-. To mě připadá nelogické. Účtuji při nakoupení na 518 a při prodeji na 602.

• 5. 10. 2005 11:48

Jitka (neregistrovaný)

Před časem jsem se tady na to ptala a vyšlo mi z toho, že by se to mělo dávat k ceně zboží. Proto jsem se ptala.

• 5. 10. 2005 12:43

pavca (neregistrovaný)

Ja to davam do ceny zbozi, protoze na konecne fa zakaznikovi poplatek za elektroodpad nevypisuji, jen uvadim, ze cena zahrnuje poplatek.
      Pro nas system i program to je takto jednodussi. Podle me je jedno, jestli to bude soucasti ceny nebo to budete davat hned do nakladu a pak do vynosu.
      I danova poradkyne mi to takto odsouhlasila.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).