Kolky a lahve - DPH

• (neregistrovaný)

5. 10. 2005 14:29

trafika nakupuje kolky- kolek je za 1000 Kč a provize na témže kdokladu mínus 25 Kč. Kolek naúčtuji do zboží za 1000Kč jako osvobozené plnění a proti tomu tržbu 1000 Kč na řádek 530 v přiznání.
    Provizi dám do příjmu a odvedu 19 % DPH. ( Nebo je provize sleva zboží? Nepatří do výpočtu koeficientu?) Navrhovala jsem , aby se kolky vůbec neprodávaly, ale podnikatel chce vyhovět zákazníkovi. Pak musím kodovat veškeré nákupy, které souvisí .
    Dále když kupuje do trafiky alkohol, účtžuje mu prodávající lahve za 3 Kč. Tak z toho jsem už vedle. Jak zaúčtovat nákup a jak prodej? Co DPH a koeficient? Je to osvobozené nebo nezdanitelné? Děkuji za pomoc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 10. 2005 17:26

taky Jana F. (neregistrovaný)

Re: kolky a lahve - DPH
      Prosím moje milá jmenovkyně Jano F. změňte si nějak nick, abychom tu nebyly dvě stejné :-))) Je to ve vašem zájmu, to poznáte brzy :-))) J.F.

• 6. 10. 2005 14:54

Anonymní (neregistrovaný)

Skutečně by mě víc zajímala odpověď než to, kolik je Jan v této diskusi. Ale jestli je to váš problém, měním si jméno a zdravím.

• 6. 10. 2005 19:41

Jana F. (neregistrovaný)

Bezva, jste moc hodná, děkuji :-))) Až se někomu bude chtít, jistě na váš dotaz odpoví, není to tady totiž povinné :-))) J.F.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).