Dobrý den, mohl by mi někdo poradit, zda může městu projít fakt, že 10 let umisťuje ztracené a opušť. psy provozovateli soukromého útulku pouze na základě ústní dohody? Město ročně dá do tohoto útulku 95 psů za které si provoz. účtuje 2.100,- za přijetí. Neexistuje platná smlouva o tom, že tento provoz. bude pečovat o tyto psy, pouze zasílá faktury a město je hradí aniž by mělo podklad o tom, zda je se psy slušně a v mezích zákona zacházeno. Ústřední komise na ochr. zvířat při MZ ČR uvádí toto: "Útulek je, podle našeho názoru místem (obdobně jako místo pro „ztráty a nálezy“), pro které by obec měla stanovit podmínky péče o nalezené nebo opuštěné věci v souladu se zněním občanského zákoníku." Bohužel nikde v obč. zákoníku nemohu najít pasáž, kde by se o zvířatech či věcech opušť. hovořilo. Nechápu, jak je možné, že účetní audit a kontrolní fin. odbory nikdy neshledaly nic co by se mělo napravit, že je tedy vše OK. Pokud o tom někdo něco víte, prosím, dejte mi vědět, je to důležité. Děkuji.
6. 10. 2005 8:34
Dobrý den,
mohl by mi někdo poradit, zda může městu projít fakt, že 10 let umisťuje ztracené a opušť. psy provozovateli soukromého útulku pouze na základě ústní dohody? Město ročně dá do tohoto útulku 95 psů za které si provoz. účtuje 2.100,- za přijetí. Neexistuje platná smlouva o tom, že tento provoz. bude pečovat o tyto psy, pouze zasílá faktury a město je hradí aniž by mělo podklad o tom, zda je se psy slušně a v mezích zákona zacházeno. Ústřední komise na ochr. zvířat při MZ ČR uvádí toto: "Útulek je, podle našeho názoru místem (obdobně jako místo pro „ztráty a nálezy“), pro které by obec měla stanovit podmínky péče o nalezené nebo opuštěné věci v souladu se zněním občanského zákoníku." Bohužel nikde v obč. zákoníku nemohu najít pasáž, kde by se o zvířatech či věcech opušť. hovořilo.
Nechápu, jak je možné, že účetní audit a kontrolní fin. odbory nikdy neshledaly nic co by se mělo napravit, že je tedy vše OK.
Pokud o tom někdo něco víte, prosím, dejte mi vědět, je to důležité. Děkuji.