Znalecký posudek nemovitosti

• (neregistrovaný)

6. 10. 2005 10:31

Při prodeji nemovitosti jsem si nechala udělat znalecký odhad od oficiálního odhadce. Ten však ve výpočtech udělal chybu, na kterou nyní přišel finanční úřad a výsledná daň je vyšší než jsem zaplatila. Mám právo tento odhad u něj reklamovat a dožadovat se náhrady?

Děkuji za radu!

Hana

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 10. 2005 10:51

Anonymní (neregistrovaný)

Re: znalecký posudek nemovitosti
      Při prodeji nemovitosti jsem si nechala udělat
      >znalecký odhad od oficiálního odhadce. Ten však ve výpočtech
      >udělal chybu, na kterou nyní přišel finanční úřad a
      >výsledná daň je vyšší než jsem zaplatila. Mám právo
      >tento odhad u něj reklamovat a dožadovat se náhrady?
      >
      >Děkuji za radu!
      >
      >Hana

Dobrý den, měli sme stejný problém, na finančním úřadě nám ale pouze daň doměřili, rozdíl několika korun......zaplatili sme rozdíl ,nechtěli nový odhad, dále sme se tím nezabývali.....

Lena

• 6. 10. 2005 11:07

Pozor na jednoduché soudy či závěry - soudní znalci jsou školení a zkoušení a chyby by dělat neměli... Je otázkou, zda má berňák pravdu, t.j. zda je opravdu zkušenější resp. lepší než soudní znalec. Zkuste znalce konfrontovat s názorem berňáku a uvidíte. Pokud svou chybu uzná, požádejte jej o uhrazení škody, která Vám jeho chybou vznikla. Pokud svou chybu neuzná, obraťe se na Komoru soudních znalců a požádejte je o pomoc, nebo se obraťte na některý znalecký ústav při VŠ.

• 6. 10. 2005 11:09

jestliže máte spoustu času a peněz klidně tam znalce můžete poslat, ale podle mě záleží na domluvě s FÚ, žádná škoda by vám vzniknout neměla,píšete, že vám to pouze doměřili, na FU by vám to měli spočítat správně, stejně byste musela ten rozdíl doplatit tak co?

• 6. 10. 2005 13:26

FÚ má pravdu, znalec opravdu udělal chybu, jak jsem zjistila. Mohu teď tedy po něm požadovat uhrazení rozdílu? Není to totiž málo, téměř 6.000,- Kč.

• 6. 10. 2005 13:32

bdm (neregistrovaný)

*** To asi těžko - ten rozdíl nezavinil on. Maximálně můžete požadovat penále, které by Vám správce daně naúčtoval ***

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).