Re: znalecký posudek nemovitosti
Při prodeji nemovitosti jsem si nechala udělat
>znalecký odhad od oficiálního odhadce. Ten však ve výpočtech
>udělal chybu, na kterou nyní přišel finanční úřad a
>výsledná daň je vyšší než jsem zaplatila. Mám právo
>tento odhad u něj reklamovat a dožadovat se náhrady?
>
>Děkuji za radu!
>
>Hana
Dobrý den, měli sme stejný problém, na finančním úřadě nám ale pouze daň doměřili, rozdíl několika korun......zaplatili sme rozdíl ,nechtěli nový odhad, dále sme se tím nezabývali.....
Lena
Pozor na jednoduché soudy či závěry - soudní znalci jsou školení a zkoušení a chyby by dělat neměli... Je otázkou, zda má berňák pravdu, t.j. zda je opravdu zkušenější resp. lepší než soudní znalec. Zkuste znalce konfrontovat s názorem berňáku a uvidíte. Pokud svou chybu uzná, požádejte jej o uhrazení škody, která Vám jeho chybou vznikla. Pokud svou chybu neuzná, obraťe se na Komoru soudních znalců a požádejte je o pomoc, nebo se obraťte na některý znalecký ústav při VŠ.
jestliže máte spoustu času a peněz klidně tam znalce můžete poslat, ale podle mě záleží na domluvě s FÚ, žádná škoda by vám vzniknout neměla,píšete, že vám to pouze doměřili, na FU by vám to měli spočítat správně, stejně byste musela ten rozdíl doplatit tak co?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
6. 10. 2005 10:31
Při prodeji nemovitosti jsem si nechala udělat znalecký odhad od oficiálního odhadce. Ten však ve výpočtech udělal chybu, na kterou nyní přišel finanční úřad a výsledná daň je vyšší než jsem zaplatila. Mám právo tento odhad u něj reklamovat a dožadovat se náhrady?
Děkuji za radu!
Hana