Re: Co teď? konec PP
Dle ZP pokud i po době kdy skončil PP sjednaný a dobu určitou, a zaměstnanec dále dochází do zaměstnaní se mění PP na dobu neurčitou. Určitě bude dobré se všemy podklady navštívit právníka na příslušném ÚP, a dala bych žalobu o neplatnosti ukončení PP. Ale jak říkám ten právník by vám měl poradit lépe.
Jestli s ukončením pracovního poměru k posl. září souhlasí i zaměstnanec, napsala bych dohodu o ukončení pracovního poměru k tomuto datu a pak prostě všechny ty papíry k tomu.
Jestli zaměstnanec nebude souhlasit (pracovní poměr se opravdu mění na dobu neurčitou), pak by byl na místě ten právník.
On Vám ten právník ale stejně nemá co poradit. Poměr se změnil na dobu neurčitou, takže otevřít ZP a najít paragraf. A jiný než zrušení pro nadbytečnost a s odstupným mě nenapadá.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
6. 10. 2005 10:38
Dobrý den,potřebuji poradit... zaměstnanec měl PP sjednaný na dobu určitou a to od 23.8.2004 do 22.8.2005 bohužel nikdo mi neoznámil že tento PP bude končit zaměstnanec pracoval nadále i v měsíci září tak jsem předpokládala že tento pracovní poměr bude i nadále trvat tím pádem na dobu neurčitou. 5.10.2005 mi přišel mail od zaměstnavatele ať pošlu ukončující papíry zaměstnanci z důvodu ukončení PP na dobu určitou k poslednímu září. co teď ? jak řešit? děkuji mnohokrát za rady....