Prosím o pomoc!

• (neregistrovaný)

6. 10. 2005 17:16

Dobrý den, naléhavě prosím o pomoc. Pred dvěmi měsíci jsem si dal opravit svůj mobilní telefon do servisu obchodu kde jsem ho poridil. Dnes kdyz jsem se sel zeptat jestli uz konecne je oprava provedena mi byl na misto mého telefonu vrácen telefon poškozený který na první pohled nevypadal jako můj. Měl jiný kryt a byl značně poškozen. Problém je v tom že na telefonu je nálepka s mím EMIE a i uvnitř softwaru je stejné číslo. Dá se proti této záměně nějakým způsobem bránit???

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 10. 2005 17:29

Anonymní (neregistrovaný)

Re: Prosím o pomoc!
      Nebudu se asi vyjadřovat přesně. Ale každý mobil má "výrobní" číslo, které je uvedeno jak v telefonním přístroji, tak i na krabici, ve které byl uložen při prodeji. Odborník dokáže toto číslo zjistit z telefonního přístroje (zobrazí se na displeji). Zkuste se obrátit na takového odborníka a zkuste zajít s ním si mobil z opravny vyzvednout. Pokud číslo nesouhlasí, snad by to bylo na ČOI.

• 6. 10. 2005 17:29

graver (neregistrovaný)

Re: Prosím o pomoc!
      1. Vzhledem k marnému uplynutí garanční lhůty máte nárok na odstoupení od smlouvy.
      2. Nevím, co je EMIE. Pokud máte na mysli IMEI, tak to je opravdu součástí firmware a jde jednoduše přeflashovat, což vám ovšem vzhledem k výše uvedenému může být jedno. Můžete se ale přesvědčit, jestli IMEI (zobrazíte zadáním *#06#) alespoň odpovídá danému telefonu (viz http://mobil.idnes.cz/mob_prakticky.asp?r=mob_prakticky&c=A050804_153429_mob_prakticky_brz).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).