Re: Splatná daň z příjmů - předminulé ob
Moc děkuji za odpověď. Takže pokud jsem to dobře pochopila tak rok 2015 normálně zavřu jak je nyní a daň doúčtovávat nebudu. V roce 2016 zaúčtuji na 426/341 celou daň ( bez zohlednění záloh ) a v příloze účetní závěrky za rok 2016 tuto skutečnost zmíním. Totéž se promítne do výkazů roku 2016 a v roce 2015 ponechám původní výkazy. Je to tak? Ještě jednou děkuji.
Ano, takto bych to udělala také.
>>>
>>Moc děkuji za odpověď. Takže pokud jsem to dobře
>>pochopila tak rok 2015 normálně zavřu jak je nyní a
>>daň
>>doúčtovávat nebudu. V roce 2016 zaúčtuji na 426/341
>>celou
>>daň ( bez zohlednění záloh ) a v příloze účetní
>>závěrky za rok 2016 tuto skutečnost zmíním. Totéž se
>>promítne do výkazů roku 2016 a v roce 2015 ponechám
>>původní
>>výkazy. Je to tak? Ještě jednou děkuji.
>
>Ano, takto bych to udělala také.
Děkuji za odpověď a ujištění. Ještě se zeptám, budu v budoucnu nějak dostávat tu částku z 426? Nebo tato částka zůstane v rozvaze napořád? Mockrát děkuji.
>
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
30. 1. 2017 10:43
Zdravím a potřebovala bych poradit. Doteď měla toto na starosti kolegyně, která ovšem nastoupila na mateřskou a nelze se s ní spojit. Přebrala jsem účetnictví od jedné firmy a po zavedení do Pohody jsem zjistila, že není účetně ani datově ukončen rok 2015. Přiznání bylo v termínu podáno, ale co již v Pohodě není, že není zaúčtována Splatná daň z příjmů. Pokud tedy doúčtuji skutečnou daň ( zálohy účtovány jsou ) na 591/341 tak se mi změní některé řádky v Rozvaze i Výsledovce v plném rozsahu. Ráda bych se tedy zeptala jak z toho nejelegantněji ven? Výsledek hospodaření před zdaněním se mi nezměnil čili daň je odvedena správně. Jde tedy pouze o několik číslic ve výkazech. Mohu vědět jak byste podobnou situaci řešili vy ostatní abych pokud možno nemusela podávat dodatečné přiznání za rok 2015? Co se týče závěrky tak to dělám poprvé a hned tohle. Poprosím tedy pokud možno o srozumitelný postup. Vzhledem k tomu, že již potřebuji účtovat do roku 2017 potřebovala bych to co nejrychleji vyřešit. Moc děkuji předem za každou radu.