Splatná daň z příjmů - předminulé období

• (neregistrovaný)

30. 1. 2017 10:43

Zdravím a potřebovala bych poradit. Doteď měla toto na starosti kolegyně, která ovšem nastoupila na mateřskou a nelze se s ní spojit. Přebrala jsem účetnictví od jedné firmy a po zavedení do Pohody jsem zjistila, že není účetně ani datově ukončen rok 2015. Přiznání bylo v termínu podáno, ale co již v Pohodě není, že není zaúčtována Splatná daň z příjmů. Pokud tedy doúčtuji skutečnou daň ( zálohy účtovány jsou ) na 591/341 tak se mi změní některé řádky v Rozvaze i Výsledovce v plném rozsahu. Ráda bych se tedy zeptala jak z toho nejelegantněji ven? Výsledek hospodaření před zdaněním se mi nezměnil čili daň je odvedena správně. Jde tedy pouze o několik číslic ve výkazech. Mohu vědět jak byste podobnou situaci řešili vy ostatní abych pokud možno nemusela podávat dodatečné přiznání za rok 2015? Co se týče závěrky tak to dělám poprvé a hned tohle. Poprosím tedy pokud možno o srozumitelný postup. Vzhledem k tomu, že již potřebuji účtovat do roku 2017 potřebovala bych to co nejrychleji vyřešit. Moc děkuji předem za každou radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).