Re: Pohoda - předkontace - dělá si co ch
a nemáte v položkách právě ještě tu špatnou akontaci? Mě se to stalo také, že nahoře jsem měla účtování dobře a pořád mi to vyjíždělo na špatných účtech. Až potom jsem si právě rozťupla ty položky a u ní u každé bylo ještě zaúčtování samostatné, které je nadřazeno tomu nahoře. Když jsem to u těch položek vymazala, tak už to fungovalo.....
no ale nelikvidujete takhle nějaký doklad? a Nebo máte špatně přednastavenou kontaci... čísla účtů?
Ano, je to likvidace přijaté faktury kreditní kartou. U první karty předkontace funguje jak má, u druhé ne. Vše je nastavené podobně. Dva analytické účty, dvě dokladové řady a dvě předkontace. Přijatá faktura nic nadefinované nemá, ani nevím při zápisu, jakým způsobem bude uhrazená.
>>>>>>Dobrý večer, poraďte prosím. Mně už se to před lety
>>>>>>stalo, ale je to dlouho a nemohu si vzpomenout co je
>>>>>>příčinou a tedy jak z toho ven.
>>>>>>
>>>>>>Mám analytické účty 231.010 a 231.012 a k tomu dvě
>>>>>>předkontace, na každou analytiku jednu.
>>>>>>
>>>>>>První předkontace vloží správně účet 231.010
>>>>>>Druhá vkládá také účet 231.010 ačkoliv má nadefinován
>>>>>>231.012
>>>>>>
>>>>>>Dotaz je spíše obecný, situace kdy předkontace vkládá
>>>>>>jiné účty ,,dle vlastního uvážení'' se mi minule
>>>>>>vyskytla na úplně jiných účtech.
>>>>>>
>>>>>>Chápu změnu v agendách banka a pokladna, kde se
>>>>>>analytika upravuje podle toho, na kterém účtu (ve
>>>>>>které
>>>>>>pokladně) se zrovna účtuje.
>>>>>>
>>>>>>Ale toto je v interních dokladech ... díky za každé
>>>>>>naťuknutí. :-)
>>>>>
>Zavolejte si na POHODU
Zavolal jsem, nakonec mi nic jiného nezbylo. Je to chyba Pohody, opravdu v těchto případech doplňuje chybné účty, protože použije a sama vyplní do položek interního dokladu náhodně nějakou předkontaci. Je potřeba každý zápis v položkách přepsat. Tohle by opravdu mohli opravit, uživatel s tím má zbytečnou práci navíc.
Takže vyřešeno ... díky všem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 3. 2017 19:44
Dobrý večer, poraďte prosím. Mně už se to před lety stalo, ale je to dlouho a nemohu si vzpomenout co je příčinou a tedy jak z toho ven.
Mám analytické účty 231.010 a 231.012 a k tomu dvě předkontace, na každou analytiku jednu.
První předkontace vloží správně účet 231.010
Druhá vkládá také účet 231.010 ačkoliv má nadefinován 231.012
Dotaz je spíše obecný, situace kdy předkontace vkládá jiné účty ,,dle vlastního uvážení'' se mi minule vyskytla na úplně jiných účtech.
Chápu změnu v agendách banka a pokladna, kde se analytika upravuje podle toho, na kterém účtu (ve které pokladně) se zrovna účtuje.
Ale toto je v interních dokladech ... díky za každé naťuknutí. :-)