Re: společník s.r.o - zisk - ZP ...
Vy jste to tak hezky a přehledně zrekapituloval, že už k tomu není co dodat a proto vám asi nikdo neodpovídá :-) Sociální samozřejmě platit nemusíte, pokud tedy nejste přihlášený jako OSVČ třeba s nulovými příjmy. Ale jednou vám budou možná chybět odpracované roky do důchodu. 666
Re: společník s.r.o - zisk - ZP ...
*** Dle zákona 589/92 jenom tito: "4. společníci a jednatelé společnosti s ručením omezeným a komanditisté komanditní společnosti, jestliže mimo pracovněprávní vztah vykonávají pro ni práci, za kterou jsou touto společností odměňováni,..." ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 11. 2005 14:04
Dobrý den,
jsem společníkem s.r.o. V tomto roce bude mít s.r.o zisk, v následujícím roce (2006) tento zisk bude společníkům vyplacen. Zároveň v tomto roce (2006) nebudu nikde zaměstnán. Jediným mým příjmem bude pouze zisk z s.r.o. Potřebuji radu, co vše musím platit a zda chápu správně jak vše bude v roce 2006 vypadat.
1/ Společnost s.r.o. odvede daň ze zisku (26%)
2/ Bude svolána valná hromada, kde se dohodne rozdělení a výplaty zisku společníkům (musí rozdělení zisku odpovídat % podílům jednotlivých společníků tak, jak je uvedeno v obchodním rejstříku?)
3/ Společnost s.r.o. odvede daň (15%) z mého kousku zisku a zbytek mi vyplatí
4/ Z těchto peněz nemusím odvádět zdravotní ani sociální pojištění
5/ Protože ale nebudu nikde zaměstnán, mám povinnost platit každý měsíc minimální zdravotní pojištění (970,- Kč)
6/ Mám nějaké další povinnosti vůči státu? Musím platit něco OSSZ?
Děkuji za odpovědi.