Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
3. 11. 2005 6:59
Všechny zdravím.Od 1.1.2006 přecházím povinně z DE.Studuju okolnosti a potřebuju poradit.Inventury,převodový můstek,dodanění skladu a pohledávek rozd.až do 9 let,to už chápu.Ale je spousta drobností,se kterými bych potřeboval postrčit,pokud už to máte někdo za sebou.Mnou placené,konečnou fa nevyrovnané zálohy (voda,elektřina)...ú 314 vč.DPH na stranu MD proti ú.491 v převod.můstku?Mám zaměstnance,jsem považován za "indiv.podnikatele",čili použití tohoto účtu 491?Není mi jasno ještě v soc.a zdr.pojistném OSVČ.Přiznání si budu dělat ještě v DE,do uznat.výdajů uplatním pojistné hrazené do 31.12.2005,do přehledů pak odečtu splátky pojistného hrazené do 31.1.2006 podle potvrzení od sociálky (normálně v DE by to byly uznatelné výdaje r.2006,co v PÚ?),dojdu po podání přehledů a přiznání dejme tomu,a asi ano,k doplatkům daně z příjmu a pojistného ZP a SP.To může být tak v únoru,březnu.Co doplatky pojistného na základě podaných přehledů,jsou uznatelné daňově v r.2006?Objevil jsem zmínku o tom,že daňově uznatelné jsou jen platby pojistného do 31.1.násl.roku,ale přehledy budu dělat až cca v březnu a následně i platit...Jak proúčtovat?Děkuji všem za ochotu poradit a trpělivost,sháním školení v jč,ale zatím zatím je to samá Praha.