Re: pedikúra - lze se uživit?
Praktickou zkušenost nemám, ale myslím, že obecná odpověď asi neexistuje. Lepší naději na uživení máte, pokud jste v lázeňském městě, v dovolenkové destinaci, u termálů, u vodního světa či u větších hotelů ... tam se pohybují lidé, kteří mají čas a peníze.
Pokud jste ale v zapadlé vesnici či malém městečku, kde lidé nemají práci a turisté tam skoro nejezdí, pak bych to příliš optimisticky neviděla...
No... nevím, jestli by to bylo víc podnikání nebo spíš charita... Úmysl je to chvályhodný, ale důchodci nemají moc peněz a Vy strávíte cestou k nim čas + něco Vás ta doprava bude stát + něco si musíte říct za práci + za pomůcky k ní... Navíc důchodci jsou osamělí, budou si chtít povídat, což Vás bude zdržovat...
Můj názor: jestli to chcete dělat jako dobrý skutek za nějaký symbolický příspěvek, tak Vám tleskám a fandím. Jestli se tím ale chcete uživit, případně i uživit rodinu, tak tedy nevím... :-(
Uživit se slušně určitě dá, pokud se Vám podaří vytvořit klientelu
- ta se k Vám bude pravidelně vracet, poku budete dobrá:-)
Ale háček v začátku asi bude, tu klientelu získat - záleží na okolí,
jestli je tam pedikúra atd. Ale i ti důchodci, kteří jsou na pedikúru zvyklí, zas chodí pravidelně, protože to potřebují.... Znám jednu šikovnou pedikérku (i moji klientku) a ta má práce nad hlavu...
Těžko říct, je to jako s každým jiným podnikáním - začít.
Ale když to nezkusíte, nebudete vědět. Tak přeji hodně úspěchů.
Myslím si, že záleží na regionu, na místních cenách, souvisejících nákladech, počtu konkurence. měla jsem klientku - pedikérku - v cca 80 tis. městě ale s vysokou nezaměstnaností, která ovšem k pedikúře si musela udělat další kurz na masáže, aby se uživila....
OT: zjistila jsem, že výhodné co do uživení je být kadeřnicí v Praze a nemusí to být ani nóbl salon.
a) moje tchýně je schopná jet přes celou Prahu pro cosi v akci o korunu levnější, ale na pedi chodí. Tj není to o penězích, ale o prioritě.
b) co furt máte s tou Prahou? V Rožmitále pod Třemšínem (malebná díra se 4000 obyvateli, Okresní město Příbram za rohem a do Plzně taky kousek), jsem se chtěla nechat v létě ostříhat. Objevila jsem 4 kadeřnice, a všechny narváno na měsíc dopředu...
Protože jsem naplavenina, tak mě ani po 10 letech, co v hlavním městě žiji, nepřestávají překvapovat některé věci. Třeba že dám za ostříhání a nabarvení hlavy 3.500 Kč.- - což je práce na dvě dodiny a po odečtení ( pravděpodobně kavlitního) materiálu mi zůstává sazba na hodinu, u které se vždy zamyslím, jestli jsem se neminula povoláním :o)
Třeba se zkuste napojit na nějaký penzion -pečovatelák,
tam jsou důchodci většinou schopni přijít, ale asi nejde jen
o důchodce, my to taky občas potřebujem... :-) nějaká firma apod., uvidíte..... třeba jo....
Ještě OT - já mám hroznou radost, že jsem se sem do bc po delší době dostala přes toho blbýho robota, už jsem myslela, že to vůbec nepůjde.... Ale bylo mi to vysvětleno... tak díky bohu to jde.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
20. 11. 2017 12:25
Dobrý den, asi hloupý dotaz, dá se uživit pedikúrou? Myslím tím přijatelně za přijatelnou pracovní dobu. Jsou tu prosím pedikérky nebo jejich účetní z praxe? Děkuji Radka