Re: VÝPIS Z ÚČTU pro import - zkušenosti
Prosím, nejde mi o práci v programu - tam to umím, ale potíž je v získání souborů od bank. Potřebuji klientům radit, co pro to podniknout, protože to nikdo nemůže najít, kde to na portále banky stáhnout.
Dobrý den, ve Fio si nastaví denní elektronické výpisy je tam několik formátů, které lze stáhnout i gpc, lze propojit přes API do účetnictví, Česká spořitelna má odkaz na datové výpisy taky mám denní lze XML formát i Abo, poštovní spořitelna má xml, jiné banky neúčtuji.
ČSOB: v businessbankingu je záložka odeslání a příjem dat - příjem dat z banky, ale natahuji do Money ve formátu GPC... ovšem nevím, zda je toto v online bankovnictví automaticky, nebo si musí klient nějak zažádat. Obecně se domnívám, že klientům poradí v každé bance na helplince.
bour. Myslela jsem, že to ve Fio lze, ale
>>>>>>nyní mi psal klient, že je to problém.... Prosím
>>>>>>pište
>>>>>>i na iveta.krejzarova@seznam.cz
>>>>>Ještě doplňuje, že potřebuji formát pro svůj účetní
>>>>>program MoneyS3: ABO formát (.gpc), nebo .sta, .xml,
>>>>>ale
>>>>>většinou dle info z programu mají formát ABO (.gpc).
>>>>>Jak to z těch bank dostat?
>>>>
>>>>V programu Pohoda, to jde bez problémů, zkuste si
>>>>přečíst zde v nápovědě Money:
>>>>
>>>>http://www.money.cz/?s=homebanking
>>>Prosím, nejde mi o práci v programu - tam to umím,
>>>ale
>>>potíž je v získání souborů od bank. Potřebuji
>>>klientům
>>>radit, co pro to podniknout, protože to nikdo nemůže
>>>najít, kde to na portále banky stáhnout.
>>
>>Dobrý den, ve Fio si nastaví denní elektronické
>>výpisy
>>je tam několik formátů, které lze stáhnout i gpc, lze
>>propojit přes API do účetnictví, Česká spořitelna má
>>odkaz na datové výpisy taky mám denní lze XML formát
>>i
>>Abo, poštovní spořitelna má xml, jiné banky neúčtuji.
>
>ČSOB: v businessbankingu je záložka odeslání a příjem
>dat - příjem dat z banky, ale natahuji do Money ve
>formátu GPC... ovšem nevím, zda je toto v online
>bankovnictví automaticky, nebo si musí klient nějak zažádat.
>Obecně se domnívám, že klientům poradí v každé bance na
>helplince.
CSOB jsme u klienta ted nedavno zrizovali. Nic specialniho jsme po bance nechteli. Takze postupujte podle navodu Mirky.
Z Reifky jsem do Money stahovala predtim. Mela jsem nainstalovany nejaky prevodni program. Mela jsem svuj certifikat do Reifky a delala jsem to sama. Kdo instaloval ten prevodni program uz nevim, ale tusim, ze to byl clovek z banky.(tedy ne od Money)
Komercni banka - tam jsme taky s klientem patrali. Musi jit pres "mojebankaBUSSINESS" -histirie transakci-stazeni ucetnich dat. (tohle jsme hledali hodne dlouho, porada na prepazce nepomohla, nakonec nasel klient)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 1. 2018 21:49
Dobrý den. Začínám používat homebanking u svých klientů, tj. u různých bank. Zatím mi však nikdo neumí tento formát generovat. Máte zkušenosti? Potřebuji hlavně banky: ČSOB, Česká spořitelna, Poštovní spořitelna, Reiffaisenbank, Fio banka, KB... Máte někdo zkušenost, jak postupovat? Musí se zajít všude na přepážku banky a nějak si to nechat nastavit nebo to lze stáhnout stejně jako PDF soubour. Myslela jsem, že to ve Fio lze, ale nyní mi psal klient, že je to problém.... Prosím pište i na iveta.krejzarova@seznam.cz