Dobrý den, prosím, hledala jsem v diskuzí, ale jsou staršího data. Mám tu zaměstnance, který má slovenský občanský průkaz s trvalým bydlištěm na Slovensku. Řekl, že má zelenou kartičku s pobytem v CZ (tu jsem ještě neviděla, dodá). A dále kartičku pojišťence, ale s interním číslem pro jejich účely. OSSZ mi "interní číslo" nevzalo a tak jsem se dočetla v pokynech, že mám prázdné okénku nechat a poslat v listinné podobě. Můj dotaz zní, že ho beru jako českého zaměstnance s možností podepsat prohlášení k dani? A mám ho hlásit na úřad práce? (četla jsem tu starší diskuzi a teď nevím zda je to ještě nutné). Děkuji vám moc za poskytnuté rady. Lenka
1. 3. 2018 9:03
Dobrý den,
prosím, hledala jsem v diskuzí, ale jsou staršího data.
Mám tu zaměstnance, který má slovenský občanský průkaz s trvalým bydlištěm na Slovensku. Řekl, že má zelenou kartičku s pobytem v CZ (tu jsem ještě neviděla, dodá). A dále kartičku pojišťence, ale s interním číslem pro jejich účely.
OSSZ mi "interní číslo" nevzalo a tak jsem se dočetla v pokynech, že mám prázdné okénku nechat a poslat v listinné podobě.
Můj dotaz zní, že ho beru jako českého zaměstnance s možností podepsat prohlášení k dani?
A mám ho hlásit na úřad práce? (četla jsem tu starší diskuzi a teď nevím zda je to ještě nutné).
Děkuji vám moc za poskytnuté rady.
Lenka