Re: Proplacení účtu zaměstnanci
Proč ne? Dal zaměstnavatel zaměstnanci peníze na to, aby nákup pro firmu mohl zaplatit hotově? Pravděpodobně nedal, když musel zaměstnanec platit "ze svého".
Takže co nyní. To, co zaměstnanec zakoupil mu vrátíte aby to vrátil v obchodě, protože jste slyšela, že kvůli zaplacení kartou to nemůžete zaměstnanci proplatit?
Tak se těch kolegů v práci zeptejte co budou dělat, až půjdou něco pro zaměstnavatele koupit, nebudou mít potřebnou hotovost, zaplatí svojí platební kartou a zaměstnavatel jim pak jen poděkuje za dárek.
Sama uvidíte.
Ano, je to pokec na diskuznim foru. Ale ne kritika, ne v tomto případě.
Mně by spíš zajímalo, jakou oporu v zákonu má Vaše mzdová účetní k tomu, že platby "firemních" nákupů soukromou kartou zaměstnancům neproplácí. Tedy až na to, že tohle není ve většině firem starostí mzdové účetní. Se zpracováním mezd to nemá moc co do činění. Max. tak se závazkem vůči zaměstnanci.
>>>>Tohle přeci není žádní rada, jen kritika... Naše
>>>>mzdová třeba platby soukromou kartou prostě
>>>>neproplácí. S
>>>>odůvodněním, že to nejde a je to napadnutelné při
>>>>kontrole FÚ. Takže by mě taky zajímala fundovaná
>>>>odpověď,
>>>>jak to je.
>>>
>>>Ano, je to pokec na diskuznim foru. Ale ne kritika,
>>>ne
>>>v tomto případě.
>>>
>>>Mně by spíš zajímalo, jakou oporu v zákonu má Vaše
>>>mzdová účetní k tomu, že platby "firemních" nákupů
>>>soukromou kartou zaměstnancům neproplácí. Tedy až na
>>>to, že
>>>tohle není ve většině firem starostí mzdové účetní.
>>>Se zpracováním mezd to nemá moc co do činění. Max.
>>>tak
>>>se závazkem vůči zaměstnanci.
>>>
>>>
>>Omlouvám se, naše mzdová je zároveň i účetní
>>"obecná".
" Zákonný podklad nevím " - tak ho prosím zjistěte, jinak je to opravdu jen pokec na diskuzním foru
prostě prej nejde mít v
>>účetnictví doklad placený kartou a tuto platbu
>>neevidovat na
>>firemním bankovním výpise.
>
>Jde to. Platil to zaměstnanec ze svého...jestli z
>peněženky nebo kartou je celkem jedno.
OT. Připomíná mi to příběh ze života
Člen bytového družstva prohlásil, že nesouhlasí s platbou závazku (cca 20.tis.Kč), která byla uskutečněna v hotovosti. Protože podle něj měla být uskutečněna bankovním převodem. Protože hotově to není podle něj dost průkazné. A s tím, že představenstvo družstva půjde udat na policii a na finanční úřad, protože platby z peněz družstva mohou být uskutečněny jen převodem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
7. 3. 2018 8:53
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, zda mohu zaměstnanci proplatit paragon, když nakoupil pro firmu, ale zaplatil to svou soukromou kartou, takže na paragonu je, že to bylo placenou kartou? Slyšela jsem, že to prý nemůže.
Předem moc děkuji.